Present.

Idag fick Tuva en present av oss. Egentligen är det hennes 9 månaders present.
Hon fick en jätte fin lära-gå-vagn.



Hon gillade den på en gång...



Hon testade även att krypa igenom den man jag hann inte dit och fota...


Sen visade hon även att hon är stor tjej som håller vällingen själv!

Träning!

Det vart en snabb sväng till gymmet idag. Jag och Jonas for och lämnade Tuva hos morfar och Monica och for och körde ett konditionspass på ca 30 min effektiv tid, sen testade vi spinningcyklarna och roddmaskinen fast det räknas inte.

Nu har vi kommit hem och ska duscha och se idol.. Tror att jag duschar efter idol så får Jonas duscha nu. Tuva är nämligen fortfarande vaken.

Nu är vi redo!

Nu har vi fixat på baksidan hela förmiddan och gjort klart för vintern... Brr längtar inte!
Eller jag har kvar att ta in mina träd och nå andra blommor som jag tänkte spara till nästa år.



Vi har även hunnit äta lunch, och ska nu åka på barnenshus och titta på en overall till Tuva.



Verkstad/träning/besök/stan

På morgon lämnade vi in bilen på verkstaden för att det är nå galet med bromsarna.. Dyrt! är ju det första man tänker men det vart inte så dyrt.. Hela 380kr. Jonas känner nämligen nån på volvo som gav ett riktigt kompispris.

Jag har varit och tränat en sväng på förmiddagen med Angelika och Robba. Cyklade dit.. och så klart var det motvind hela vägen. Var typ helt slut då jag kom fram. Hem gick det mycket lättare konstigt nog.

När jag kom hem fick vi främmande av Per och hans son Vilgot. Tuva och han lekta jätte bra tillsammans.
Jag tog så klart fram lite fika.
Sen ropade duschen och när jag hade duschat och fixat mig i  ordning så traskade vi hela familjen in till stan. Jonas ledde sin cykel hela vägen för att sen fara och och hämta bilen och sätta cykeln på cykelställ. Vi strosade runt när han kom tillbaka. Tuva fick så klart lite saker. Ett par reima vantar till vintern och ett par jeans. Sen hittade vi en addidas dress på halva priset som vi bara var tvungen att köpa. Svart och guld. Så j-la söt.
Till mig själv hittade jag ett par träningsbyxor oxå dom var på halva priset och kostade då 125kr. Ett riktigt kap!

Nu ser jag idol och bara degar i soffan!

Helgen och dagen i korta drag.

Lördag: 
Steg upp med Tuva vid halv åtta. Vi lekte på här hemma. Jag vispa ihop en aioli som vart super lyckad och sen vispade jag ihop lite chokladmaränger som inte vart fullt lika bra.. Dom skulle bli stora och fina men vart som platta och fula men goda.
När Jonas kom hem packade vi ihop våra saker och Tuvas saker och satte oss i bilen. Tuva lämnade vi hos mormor som så klart var över lycklig. Vi fortsatte mot Piteå och till Linas stuga för att fira lilla gumman som fyllde hela 22år. En annan är bara just lite äldre.

Där hade vi det jätte trevligt, Jonas var dock ganska trött så han gick och la sig vid 23 och vid 00.30 var det min tur att gå och sova. Var så trött. Men tack så mycket för en trevlig kväll!

Söndag:
Vi for hem från Pite ganska tidigt då Jonas skulle jobba. Vi hämtade lill gumman och for hem packade ur bilen sen for Jonas till jobbet för att jobba ett 12 timmar långt pass för att sen ha en hel vecka ledigt.
Jag och Tuva lekte på fast jag var rätt så trött. Syndade med att äta pizza till middag. Det var väldigt gott.
Tuva somnade vid sju och bara en timme efter henne var jag oxå i sängen.

Måndag:
Efter en inte allt för rolig natt så har vi ändå fått lite gjort här hemma. Jag har dammsugit medans Jonas var på gymmet och sen har vi plockat till lite. Kastat bort sommar blommorna som varit vissna länge... Varit till min farmor som fyller år idag, hela 81år. Grattis till henne! Vi har stor handlat mat och haft främmande.
Nu ska vi se film. Ice age 3!

Nu händer det saker varje dag!

Idag ställde sig Tuva upp mot TV-bänken helt själv. Jag och Jonas satt i soffan.
Hon har tidigare börjat klättra men lite hjälp och stöd när man varit brevid.

Hon tyckte att det var kul att titta på när pappa spela datorspel.

Jonas kallade henne då för sne blöja... Fattar ni varför?

TRÖTT!!!

Nu ska jag ta och gå ut med vovvarna och sen hoppa i säng.
Har kommit hem från mitt första arbetspass för ett tag sen. Det gick riktigt bra faktiskt. Nöjd över min insats.. Som tur var så var kvällen ganska lugn. Skönt med en mjukstart.

Nä nu är det bara ut i regnet och sen vila upp sig för morgon dagen då FEST står på programmet!

Natti natti

Middag!

Tro det eller ej man jag har just lagat middagen klar.
Idag vart det min SUPER GODA lasange!


Här får ni receptet på den:



Köttfärssås:

500g Köttfärs
1 st gullök
2-3 st vitlöksklyftor
1 burk krossade tomater
ca 3 msk chilisås
1 burk kidney bönor
1 burk champinjoner
Salt, peppar (paprikapulver,mald ingefära, svart peppar, grillkrydda, timjan, basilika, spiskummin)

Ska och hacka löken och vitlöken. Bryn både vitlök och gullök i stekpanna och tillsätt sedan köttfärsen.
När köttfärsen är brynt så krydda efter 
tycke och smak. Jag kryddar ganska mycket.
Tillsätt chilisås, krossade tomater och champinjonerna. Låt koka ihop och smaka av.

Ostsås:

2msk smör
2msk mjöl
4dl matlagningsgrädde
4dl mjölk
3dl riven ost
Salt och peppar-

Smält smör i en kastrull och rör ner mjöl tills det blir som en pasta.
Häll på mjölk och grädde. Koka upp och låt sjuda.
Rör ner osten och smaka av med salt och peppar.

Varva sedan i en ugnsäkerform lasangeplattor köttfärssås och ostsås. Avsluta med ett lager lasangeplattor och ostsås sedan in i ugnen på 225grader i ca 30 min.

Smakar fantastiskt!

Underbar morgon!

I natt har Tuva varit ganska snäll.. Hon vaknade några gånger fram tills klockan halv två efter det så sov hon till hela 07.30 i egen säng. det verkar gå åt rätt håll igen...

I går hann jag inte uppdatera nå alls men  här ska ni få en snabb sammanfattning av går dagen.

Vi steg upp och tog det himla lugnt på morgonen och dagen. Gjorde inte alls mycket. Tvättade lite bara. Vid halv tre gick vi in till stan för att fara på Köpmannenskök för att provsmaka menyn. Fick veta att jag ska jobba i dag.. känns lite pirrigt. Kom även på att jag han ju ingen skjorta i rätt storlek.. Alla mina serveringskläder är ju i small och jag är ju ganska långt från en small idag.. Kanske blir det snart igen...

Efter det gick vi till Lina, Leo och Markus. Väntade en stund på Jonas sen for jag och Lina och tränade. Skönt som tusan...

Men det var väl gårdagen i snabba drag.

Vind i segel..?

Man kanske har lite flyt ändå ibland... Nu värkar det det som att vi ändå kommer att få till våran vardag. Känns skönt och roligt.

Annars har här inte hänt så mycket. Vi har just kommit hem från paltmiddag hos mormor. Himla gott var det. Tyvärr blev det ingen träning för våran del idag. Vi hann helt enkelt inte med det.. men men så kan det vara i bland. Vi ska ta det i morgon i stället. Fast det känns inge bra att inte träna idag. Måste kanske köra lite situps eller nå....

Nä nu ska jag umgås med min kära familj en stund!

Är det här straffet?

Vad är det som hänt med våran lilla tös? Hon har ju alltid sovit svin bra på nätterna och sovit hela nätterna sen hon var två månader... Men i natt och ganska mycket här på slutet har hon varit himla orolig på nätterna. I natt har hon vaknat en gång per timme. Vid ett fick hon komma till våran säng och har då bökat runt och gråtit lite då och då så inte blir så mycket sömn för oss.

Hoppas att det blir bättre snart! Fast nästa vecka får jag ju lite avlastning då Jonas har ledig vecka. Ska bli skönt!

Nu ligger hon och vilar lite för hon var så trött.. Men det kan väl jag tro med den lilla sömn hon oxå fått i natt..

(OBS! Gammal bild)

Trött med huvudvärk

Vi har just kommit hem efter en super god middag hos faster Sussie. Jonas har hjälp att fixa Mandas mobil. Jag och Tuva lekte mest. Som vanligt så ska Jonas alltid börja med en massa anrda saker vilken ledde till att Tuva somnade i bilen på väg hem och nu vill hon inte sova... Fattar inte varför? Hon är ju svin trött.
Men eftersom att Jonas var så seg på att fara så får han fixa läggningen i kväll.. jag gjorde det i går för då var det samma visa. Vi måste helt enkelt sluta ränna på kvällarna och försöka vara hemma i tid. Hon är i nån fas nu då det är lite oroligt... Hoppas att det blir bättre snart.

Annars har vi inte gjort så mycket idag. Lekt hoppat i hopp gungan och dammsugit och plockat...
I morgon är det träning som står på schemat och middag hos mamma, palt! himel så gott det ska bli.

Dagens träning avklarad.

Idag har jag och Jonas varit sammtidigt och tränat och det var kul. Tuva fick då vara hos morfar och det hade gått jätte bra. Inte för att jag nu trodde att det skulle gå nå annorlunda. Hon är ju så snäll våran tjej.

Idag blev det ungefär som vanligt på gymmet ca 30 min styrke och 30 min kondition. Jonas bokade en tid med en instruktör på måndag nästa vecka då han har ledig vecka, han kan ju redan det mesta men det är ju bra att få rätt inställningar på alla maskiner.
Vi körde på stenhårt på crosstrainern, fatburner programmet. Vi var på nedre plan. Mycket nyare maskiner och mindre folk. Hade med mig min ipod i dag så jag hade en massa skön musik i öronen. Ska nog alltid köra konditionen där nere. Men det hade inte gå band eller trappmaskin men det kan man nu köra uppe.

Nu ska jag hoppa i duschen och sen ska vi testa lägga våran dotter som tyvärr hade somnat när vi var borta. Hade bara slocknat vid deras köksbord... Men vad gör man hon hade ju inte sovit efter klockan 14 så...

Igår fick hon testa äta själv... ojojoj vad kladdigt det kan bli.

Måttligt stolt tjej.

Stan/träning

Idag var det tänkt att vi skulle fara och simma med då min kära mor inte mådde riktigt 100% så ställde vi in simningen. I stället vart det en väng på stan med Lina och Leo medans karlarna for på gymmet.

Det blev lite shopping. Jag köpte skorna som jag ville ha för ett presentkort jag fått och en vattenflaska på stadium. Sen köpte jag två tunikor på bikbok. Så klart vart det ju lite till Tuva oxå. Hon fick två pyjamasar och en smurfdräkt och en tröja. Sen traskade vi tillbaka till Lina och lämnade barnen och for på gymmet en sväng. J-la vad vi körde. Är helt slut och skakig nu men ack så skönt.

Nu är det duschen som ROPAR och sen blir det bio i kväll! Flickan som lekte med elden.

Tack för en underbar dag!

Ja då är man alltså 25år.. Inte känns det.
Dag har varit mycket bra men lite stressig. Började dagen med att jag fick en liten sov morgon av min älskling, fick sova till 9. Sköööönt!
Men då steg jag upp så han fick gå och lägga sig, han klev av sista natten nu på morgon.
Jag och Tuva började då med att vika undan all tvätt och lekte lite i hennes rum. Sen gick vi ner och gå gröt men då somnade min lilla tjej nästan i gröt skålen. Men hon fick lägga sig i sängen sin och jag hann då skryka och fålla upp hennes gardiner och hänga upp dom. Jag hann även dammsuga bottenvåningen. Just som jag var klar med det och skulle till att dra fram skurmoppen då vaknade hon. Efter ett snabbt blöjbyte så fick hon lalla runt i gåstolen medans jag skurade golven. Fick dock lite väl mycket hjälp...

Runt 14 tiden kom min bror hit och jag hade då just väckt Jonas och han drog snabbt iväg för att h'mta en smörgåstårta. Jag smög mig in i duschen och fixade mig klar medans morbror fick vara med lill tösen. Hann nätt och jämt ut ur duschen innan Vanja kom. Sen har det varit folk här hela dagen. Det har verkligen rullat på hela dagen. Men mycket trevligt har det varit.

Jag har fått många fina presenter och är super nöjd.
Men nu är jag så trött så jag ska faktiskt ta och gå och sova nu för i morgon väntar simning med mamma och Tuva.

Städ/tvätt/bak

Är vad som stått på mitt schema.

Nu är jag så trött. Ska gå och knoppa så jag orkar fylla år och ha kalas i morgon...
Natti natti.

Underbart!

Nu har jag varit och tränat, ätit och duschat.
Me really like my new life!

Det var så himla kul och skönt att träna idag. Längtar tills nästa pass redan. Tänkte fara och simma på hertsön på lördag med mamma. Ska köra lite styrke innan oxå för det tyckte min instruktör att jag skulle göra för att då skulle simningen ge bättre i förbränningssyfte.

Nu är jag svin trött för inte vart det nå vila under dagen inte... Skurade upp kaklet i köket istället.

God natt!

God morgon....

för er kanske, men inte för mig. För Tuva verkar det iaf vara det. Men hennes mamma har haft en lite tung natt, och en tjej som började bråka redan kl 04.30... Mår typ illa för att jag är så trött.
Men tänkte att jag skulle vila tillsammans med skorpan då hon ska sova. Måste få vila så jag orkar fara och träna senare i dag. Känns lite tungt att träna då man kan kvar träningsvärken men det ska nog gå fin fint.

Nu ska vi ta och äta lite gröt men vi hörs.

Söt ungen!

Igår när vi var till Lina och Leo så fick Tuva leka i hans lehtunnel. Det tyckte hon var jätte kul.
Kom då på att vi oxå har en som vi köpte för länge sen som hundarna har lekt i. Vi tog fram och och lekte i den ett tag idag.









Vacker barnet!


Ajajajaj

Jäklar vilken träningsvärk jag har fått. Det var inte så farligt på morgon men det har kommit mer och mer hela dagen. Nu gör det ont som fan.

Idag steg vi upp vid 8 och gjordeoss klar för att promenera in till stan där vi skulle möta upp Lina och Leo och gå på babysång på kyrkanshus. Tyvärr så var den vanliga tanten som spelar och sjunger sjuk och det var en annan som inte alls var lika bra men det var mysigt iaf.
Hoppas att hon blir frisk snart så hon är där nåsta gång vi ska dit.

Efter många timmar på stan och en lunch på smaka så begav vi oss hemåt.
Men vad händer. Jo ett tag efter malmuddsviadukten tittat jag in i vagnen och ser att Tuvas mössa är borta... FAN!
Vi fortsatte hem iaf, men när vi kom in genom dörren väckte jag Jonas och sa att han får stiga upp nu och vara med Tuva medans jag tar och cyklar in till stan igen för att se om jag hitta den. Jodå där låg den. Vid loet. Hon har alltså tagit av den just efter att vi har sagt hejså till Lina och Leo. SUCK!

Nu har vi just ätit middag och ska bara sitta djup nere i tv soffan och bara ta det lugnt.


Tuva har rivit ut alla leksaker på golvet och är mycket nöjd med resultatet.

Träning!

Nu har jag varit på mitt första träningspass. Åh shit vad skönt det var och kul.
Ska fara på onsdag igen, då ska vi testa pilates. Undra om vi kommer att klara det, jag har ju bara kört korta pass av pilates tidigare på ca 20min.

Men fan vad jag är taggad nu att köra hårt.
Tänkte mig att jag skulle köra tre pass per vecka varav ett kommer att vara simning på hersön med lite styrke innan.
Nu är det bara ett par träningskor som saknas och det kommer jag att fixa så fort jag får lite pengar eller om jag får dom på fredag då jag fyller år.


Nä nu är det sängen som ropar. I morgon blir det babysång.



Sofia
Oki om han är intresserad så finns den. Ska tvätta upp den nu och sen lägga ut den på blocket.

Till Sofia!

Vad inte om det är den Sofia jag tror men iaf.
Om det är bilbarnstolen du tänkter på så hade jag tänkt ta 600kr för den.

Idag åker den!

Vagnen alltså. Den ska ner till östersund. Har redan fått betalt för den så jag ska strax packa in Tuva och vagnen i bilen och fara och dumpa Tuva hos Lina medans jag far till Loet och skickar den med bussgods.
Det känns lite obehagligt att nån litar så  mycket på en att man betalar in på kontot.

Hoppas bara att dom blir nöjd med den och inte känner att jag lurat dom på nått sätt... Ja, jag vet, jag får faktiskt lite ångest av att sälja saker.... Jag är nog lite knäpp.

Ska ta och tvätta upp babyskyddet och lägga ut det oxå på blocket, hoppas att det är nån som vill ha den oxå. Den är i jätte fint skick och i bra färger så jag tror inte att det ska vara nå problem. Undra vad man ska ta för pris?

Tävling!

Jag är med i en tävling på Malaco!
Hjälp mig genom att gå in på den här länken http://www.dinpase.se/#/alla-passar/page=179/5783 och rösta på mitt godis!

En riktigt lugn helg!

Vi har inte gjort så mycket i helgen bara haft det mysigt.
Igår var vi en sväng på stan och sen for vi till min mamma an snabb sväng. Sen hem och åt lite kina mat, det vart stekta nudlar med kyckling. Det var himla gott fast det var nästan inga gröpnsaker i bara lök. Det vart en liten besvikelse.

Sen satt vi i TV soffan hela kvällen. Micke kom hit och gjorde oss sällskap, vi dracklite vin och såg 1408. Och det var samma slut som på bion. Jag och Marie har varit lite osams för hon har sett ett annat slut på den filmen.
När kl började vara halv ett gick jag och la mig eftersom att jag skulle stiga upp med Tuva på morgon så Jonas skulle få en riktig sovmorgon då han ska ut på nattskiftet i kväll. Han sover ännu. När han vaknar ska vi förändra lite här hemma och så ska jag putsa sista fönstret nere, men måste flytta soffan och jag orkar inte den själv. Tur att man är två ibland.

Fan vi kanska ska ta och fixa det sista i trappen oxå.. Det hade varit bra.

Nä nu är det dags att roa barnet lite.


Nu är det gjort!

Jag har... hör och häpna! Köpt gymkort. Hur nu detta ska gå får vi väl se. Men nu vart det så iaf.
Tänkte att jag simmar ju ändå 2-3ggr per vecka och det blir ju ganska mycket pengar att lägga ut varje månad om man inte har badkort. Men då slog jag på stort och tog gymkort för då får jag både simma och träna. Så på måndag ska jag på introduktion kl 16.30.
I morgon blir det simning på schemat med Lina och Angelika. Ska bli skönt nu när man känner sig bättre igen.
Längtar!

Måste nog köpa nå inne träningsskor i rätt storlek = stl 39. Vill ha dessa från stadium (tips eftersom jag fyller år nästa fredag!)


Bantar soppa!

Jag har lagat soppa till middag idag. Det ska vara himla nyttig och bra om man vill gå ner i vikt.

Köttfärssoppa



Inte så lätt att få en bra bild på en soppa.

Här får ni receptet:

2msk olivolja
1 finhackad gul lök
200g köttfärs
1 liter vatten
2 köttbuljongtärningar
2 morötter skalade och delade
1 palsternacka skalad och delad
2 msk tomatpuré
1 lagerblad
100g stora vita bönor
salt, peppar
timjan

Hetta upp oljan i en rymlig kastrull. Bryn lök och färs.
Häll på vatten och tillsätt alla ingredienser utom bönorna.
Låt puttra i ca 25 min. Smaka av med salt och peppar och finhackad timjan.
Tillsätt bönorna.


Kan själv!

Idag bevisade Tuva att vissa saker behöver hon inte hjälp med???


Det gick faktiskt ganska bra för henne med vattnet. Men inte rikigt lika bra med...

Skrivandet....

Bakdag.

Ibland får jag mina ryck och bakar.
Idag har jag bakat daimkaka och snickerskaka.
Himla gott måste jag säga. Daimkakan har jag försökt få receptet av min svärmor men hon verkar vara lite snål om det och då är det ju tur att internet finns.
Himlelsk god kaka. Testa göra den själv!

Här får ni receptet:

Daimkaka                                    Ugn: 175 grader

4 ägg
6 dl socker
2 dl ljummet vatten
6 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver

Ägg och socker vispas poröst. Tillsätt sedan resten av ingredienserna. Häll smeten i en långpanna som är klädd med bakplåts papper. Grädda mitt i ugnen i 175 grader i ca 30 min. Nagga kakan lite med en gaffel när du tagit ut den ur ugnen.

Smörkräm ( börja inte tillaga den förrän bottnen har svalnat)
250 g smör
4 dl socker
3 st äggulor
2 1/2 tsk vaniljsocker
3 dubbeldaim

Blanda alla ingredienserna ( förutom dajmen) i en tjockbottnad kastrull. Sjud smeten tills den blivit lite tjock och något mörkare i färgen. Bred smörkrämen på bottnen medan krämen är varm. Strö över dajmen som du finhackat. Skär kakan i bitar när den har svalnat.





Ni får ursäkta den otroligt dåliga bilden.



Ni kan även få receptet på min snickerskaka.

1dl  socker
2dl  ljus sirap
1 burk  jordnötssmör

Smält i hop i tjockbottnad panna på svag värme.

8dl  cornflakes
1dl  kokos
2tsk vaniljsocker

Rör ihop och krossa lite.
Blanda sedan ihop allt och sätt i en liten långpanna (ca 20cm x 30cm)
Grädda i ugn i ca 6min på 200 grader.
Bre sedan ut smält choklad öven kakan och låt svalna innan du skär den i bitar.
Jag brukar bryta små bitar av chokladen medans kakan är i ugnen och lägga ut på kakan direkt den kommer från ugnen och sedan bre den till jämt lager då den smält.




Jag lekte lite med chokladen idag. Visst blev den fin?!

Kärlek!





Det absolut vackraste som finns! Mitt barn! Mamma älskar dig!


Idol premiär


Nu har jag satt mig djupt nere i tvsoffan. Dock saknas godis och annat slisk. Med tv 4 och idol på.
Jag älskar verkligen att se alla auditions.

Annars har dagen varit hektisk som vanligt när man har en liten ligist här hemma. Vi steg upp på morgonen efter en bra natt. Tuva vaknade första gången kl 06 och fick då komma till oss och somnade om till strax innan 08 då steg hon och Jonas upp, jag fick sova lite till. När hela familjen hade stigit upp for vi ut till karlsvik och hämtade min farmor sen for vi och hämtade en nyckel till en lägenhet som farmor blivit tilldelad, så vi tittadelite på den. Och den var helt ok. Lite små fix.
Efter det for vi och fikade på Holms innan vi körde hem henne. Sen har vi bara varit hemma och busat och myst.

Nä tvn var det!

Bus!

Min lilla tjej ligger och busar på golvet.

Känns skönt att hon är pigg trots snuvan, men hoppas att det går över snart.
Ja jag vill ju oxå bli frisk så jag får fortsätta med min träning...

Campadre

Har ni varit in där nångång?

Det är iaf en ganska kul sida där de har tillfälliga kampanjer hela tiden med olika märkes varor.
Just nu hade dom Moonkids, Ugg, Prada, Frank Dandy, Kamik. Tenson m.fl. och det öppnar nya hela tiden. Var iaf tvungen att köpa mig lite underkläder, köpte lite till Jonas oxå.
Dom här vart det:




Så nu är det bara att vänta på paket. Har inte sagt nå till Jonas att jag köpt till han med och tänkte tiga om det i hopp om att han nu inte läser det här fast det tror jag inte..

Min älskling





Det blir lite lätt kladdigt då man äter rån med mjukost

Vi var på BVC idag och Tuva väger nu 8320g och är 69,5cm

Förkylning

.. inte blir nått som man tänkt. I dag skulle jag ju vara flitig och putsa klart våra fönster men vädret satte stopp för det.
Natten har inte varit bra då våran lilla tjej är snorig som f*n så just när vi skulle lägga oss i natt så vaknade en otröstlig tös som till slut fick komma och sova med oss. Stackarn snor unge.
På morgon var hon fortfarande grinig och verkade ha ont i öronen så jag packade in henne i bilen och for på jouren för att se om det var öroninflamation. Men efter ett snabbt besök inne hos den otrevligaste läkaren jag någonsin träffat så sa hon bara att det inte var öroninflamation utan en vanlig snorförkylning.

Vi hade även med oss mormor dit och sen for vi till storheden för att jag skulle på apoteket men det hade inte hunnit öppna så vi for hem igen.

Jag och Jonas diskuterade lite om vi skulle åka en snabb sväng på kalas hos kusin Ida som blev 8år idag. Vi for.
Men som sagt en kort sväng, Jonas skulle åka och jobba.

Nu ikväll har jag bara tagit det lugnt mormor kom hit sn sväng för att jag skulle slippa ta ut Tuva då jag gick ut med pojkarna. Snäll som hon är.

Nu har jag hunnit se två filmer och ska krypa till kojs. I morgon ska vi på BVC, hade egentligen tänkt att vi skulle gå på växhuset men då Tuva är så här snorig så låter vi bli det... Vi får se om det blir babysång på tisdag. Hoppas på det iaf.

Natti natti

Badhuset

Dagens träning idag vart ett par längder på badhusen medans gubben och ungen lekte lite i barnpoolen. Tror att jag totalt fick ihop 32 st så det är ju ändå bra. När vi hade ätit middag gick jag ut med hundarna på en lite promenad i rask takt i ca 30 min. Och gissa om det var skönt.

Vi var och badade med Robba, Angelika, Vincent och Alfred. Alla barnen tyckte att det var himla roligt, och jag tror att alla vi vuxna oxå tyckte det. Mysigt som tusan 'r det iaf att vara och bada med dom små. Sen är det ju bara ett plus att men kan förena nytta med nöje och hinna både träna lite och leka.

Annars har vi faktiskt hunnit med ganska mycket. Farmor Anita for från oss idag runt 11- 11.30 nånting. Jag har putsat två förnster och tagit ner alla gardiner, så nu ska dom tvättas upp och sen ska jag ge mig på symaskinen. Undra hur det nu kommer att gå.. Är så sämst på att sy... Men men några raksömmar borde ju inte vara så svårt...?

Sen har jag och Jonas monterat i hop våran nya kommod och tagit ut den gamla. Det gamla tvättstället är fortfarande kvar men i morgon åker det oxå för då ska vi installera det nya. Vi hann inte det i kväll men men man kan ju inte hinna allt.
Nu har vi nyss sett film och ska gå och lägga oss nu och hoppas att vi får en bra natt trots att våran lilla tjej fick lite feber nu på kvällen och har blivit lite snorig. Undra om det inte är tänderna nu igen...?

Jaja men god natt nu på er alla!

Gjort stan

Idag har vi varit på stan hela dagen. Shoppat lite har vi gjort.
Jag köpte mig ett par jogging skor i rätt storlek så nu kan jag inte komma undan från att fara ut och röra på mig, längtar faktiskt. Det vart ett par Nike Pegasus. Samma som jag haft tidigare men som nu är för små.. Trodde att jag hade slutat växa om fötterna men tydligen var det fel. J-la graviditet!

Men tyvärr har jag en annan sak som jävlas med mig, och det är en tå. Har sån j-la nageltrång att det är helt sjuk. Ont som satan gör det. Märkte nyss att det det även har blivit lite infekterat och varar lite. Men det kommer väl att bli lite bättre snart.

Ja, ja tillbaka till våran dag på stan. Tuva fick sig ett par nike byxor av farmor och en dress av sin pappa från kappahl. Jonas köpte stumpor och en funktionströja och en tunn mössa att ha när han är ute i spåret.
Annars var det Anite som stod för shoppingen.

Vi lunchade på smaka och är fortfarande lika nöjd med deras mat.
Vi for en sväng förbi på storheden oxå och var på coop. Handlade lite nödvändigheter(läs onödigheter)

Nu sover Tuva och vi andra tar det bara lugn thär i tv soffa. Tro det eller ej men vi ser på fotbollen.


Tuva 8 månader!

Idag blev våran lilla tjej hela 8 månader. Kan knappt fatta det, vart har tiden tagit vägen?

Idag steg vi upp tidigt för att vara oss, men med hjälp av väckarklockan, vi steg upp vid 8. Då var det full fart med att fixa oss klar och packa barn och hundar in i bilen för att lämna hundarna på bergnäset hos min snäll mormor och morfar. Efter det for vi till haparanda och IKEA. Vi köpte ett nytt tvättställ och skåp till som vi fått av min mamma i födelsedagspresent. Det vart även en grind och lite småkrafs till Tuva, vi köpte även barnspärrar (igen) För nu börjar hon ju ta sig överallt så det är dags att installera dessa snart.

Jag har ju även fått låna en symaskin så nu ska jag ta ner alla gardiner och tvätta och fålla upp dem. När jag gör det ska jag även putsa fönstrerna.

I haparanda mötte vi upp Jonas föräldrar och fick även med oss farmor Anita hem hit. Hon ska bo hos oss i några dagar, det ska bli mysigt.
Jonas syster och Manda har varit hit och fikat och firat Jonas i efterskott. Han fick en grovdammsugare.

Nu är det sängen som ropar för min del. Är helt slut efter dagen, men i morrn är det en ny dag och nya tag. Blir nog stan med farmor Anita. Men kanske även lite babysång...

Natti natti

Trött igår.

Igår var jag alldeles för trött  på kvällen för att orka uppdatera så jag gör det nu i stället.

Igår steg vi upp strax innan nio , jag och Jonas iaf Tuva sov vidare ett tag till, våran lilla sömntuta. Sen bar det iväg till stan, mötte upp Pia och Meja vid statoil korsningen och vi kanata iväg på babysång. Det var premiär för oss, och himla mysigt. Det ska vi göra fler gånger!
Efter det mötte vi upp Lina och Leo på stan vi strosade runt. Jag vart tvungen att köpa en villervalla jacka åt Tuva som hon kan ta till våren. Den var på halva priset så jag fick endast betala 179kr tror jag att det var.



Sen gick och lunchade på Smaka. Och det var gott som vanligt.

Innan Jonas hämtade upp oss( efter att han varit och spelat tennis) så köpte jag en blomma till pappas sambo Monica som fyllde år igår.
På kvällen for vi dit och firade henne och åt lite tårta.... Jag vet att jag borde ha låtit bli men vad fan...

I träningsväg igår så vart det inte så mycket. Jag gick in till stan, sen hemma gjorde jag ca 65 situps men det gick tungt då jag hade träningvärk från dagen innan. Efter det gjorde jag att kort pass med Pilates. Och det tar som fan. Testa det!

Nu ska jag ta och kasta i mig nå frukost innan vi ska dra en sväng till storheden. Jag måste införskaffa nå nya byxor då jag nött hål i nästan alla som jag kan ha.. Men så är det då man är en j-la tjockis!

Senare idag ska vi fara och bada med Tuva. Lina, Markus och Leo ska oxå bli med. Ska bli både spännande och kul.

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus