Polkagris cupcakes
Cupcakes
150 g smör
2 dl strösocker
75 g polkagrisar
4 dl (240 g) vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 ½ dl vispgrädde
2 ägg
Topping
½ dl florsocker
200 g färskost (Philadelphia eller liknande cream cheese)
¾ dl vispgrädde
1–2 krm pepparmintarom
små polkakäppar eller polkagrisar till dekor
1. Cupcakes: Smält smöret och rör ner sockret.
2. Krossa polkagrisarna ganska fint och blanda med mjöl
och bakpulver. Rör ner i smörblandningen tillsammans
med grädden och äggen.
3. Fördela smeten i muffinsformar. Grädda i mitten av
ugnen på 175°C i drygt 20 minuter. Låt svalna.
4. Topping: Rör ner florsockret i färskosten. Tillsätt
grädde och pepparmintarom. Smaka av och anpassa
mängden pepparmint efter dina önskemål. Vispa toppingen
fluffig med elvisp.
5. Bred toppingen på muffinsen och dekorera med små
polkakäppar eller polkagrisar.