ojojoj..

Snacka om att man kan vara sliten.
Det märks att man inte är van att jobba, eller att jobba så här. Sen att jag fick alldeles för stor station gjorde ju inte saken bättre. Men hann inte riktigt med mina gäster så som jag hade önskat. Glömde bort en massa saker och kände mig inte 100% nöjd över kvällen igår.
Jag damp in hemma vid tre efter att jag sagt att nu orkar jag inte nå mer, men det vart iaf 10 timmar.

Jag har även varit och jobbat idag och kom hem för en lite stund sen. Idag var det raka motsattsen från igår. När kl var halv nio for jag hem.

Imorgon är det en mycket stor dag i Tuvas liv men den kommer nog att kännas mest för mig. Ska bli riktigt spännande att börja inskolningen.

Är svin trött och hoppas på att jag ska få sova gott i natt, ska nog gå och lägga mig alldeles strax.

Boden here I come...

Jag och Jonas orkade inte se hela curling matchen utam gick och la oss.
Har sovit ganska bra fast vaknat många gånger, men ett tag innan tolv steg vi upp. Det är jätte länge sen jag sov så länge, kommer inte ihåg sist, men det var bra för jag pratade med chefen nyss och hon sa att jag skulle räkna med att åka från boden tidigast 04.

Nu tror jag att vi ska åka och umgås lite med Tuva innan det bär av mot Boden.

Ändrade planer! Viktigt!

Idag skulle jag boka hotellrum för våran bröllopsnatt. Så klart var det ju inge problem MEN när jag gör det säger receptionisten
-Visst är det Lulekalaset då?
-Va?! säger jag, är det?

Vi kollar upp det och mycket riktigt, det är SATANS JÄVLA LULEKALASET! Jag känner hur hela min värld rasar under mina fötter. NEJ!

Så vi måste ändra datum än en gång vilket känns förjävligt. Men vi ska ring och höra med kyrkan hur det ser ut och vilken dag som kommer att passa, sen måste jag försöka boka om lokalen. Tur som tusan att jag inte hunnt beställa inbjudningskorten ännu.

Så alla som fått veta datum den 7 augusti, alla har inte fått info än, men ni som fått det kan nu alltså stryka det för jag vill inte gifta mig i domkyrkan mitt under lulekalaset. Nytt datum kommer innom kort!

2010-02-26

Dagen har varit full.
Vi steg upp och gjorde det som är det tråkigaste varje månad. Betala räkningarna.
Efter det for vi in till stan och var båda på rea på Intersport och sen på bokrea. Det vara bara Tuva som fick sig lite saker som vanligt. Hon fick en gul baddräkt med nyckelpigor på och lite böcker. Vi slank även in på kappahl och där fick lite andra kläder oxå.
Vi gick sen hem till mamma och åt lite lunch som vi köpte med från Max. Tuva fick sig lite hamburgare och pommes, hon älskar pommes, och dippa är ett måste.. Tur att man inte äter sånt så ofta.

När Jonas for till jobbet kom mamma hem från sitt, Vi gick då upp på stan en gång till, Tuva fick några till böcker.

Sen har jag hunnit vara och jobba oxå, det gick jätte bra och var himla kul. I morgon blir det jobb igen fast då i boden.
Tuva ska sova hos mormor hela helgen eftersom att vi båda jobbade kväll i dag och imorgon jobbar jag sent och Jonas ska kliva på natten på söndag och behöver då få en lång sovmorgon och jag har inte heller någon lust att stiga upp vid 7 då jag säkert inte är hemma före 4 på morgonen.
Hon har det nog bäst hos mormor.

Fatta att  hon börjar på dagis på mådag och iomd har jag varit mamma ledig sista dagen igår... :( Käns lite läskigt... men är övertygad  att det kommer att gå bra. Hon behöver det. 

Nu ska jag försöka orka se curling finalen...

Hoppla hoppla


Tuva leker att dammsugaren är en häst. Sitter och hoppar på den. Helt söt!


Från skabbig till fin

Igår hade jag minst sagt fullt upp. Jag fixade klart Rasmus och sen fixade jag Tyke helt klart. Gissa om jag var trött då jag for och hämtade Jonas från jobbet. Men är ändå nöjd med dagens insats.

Idag vet jag inte vad vi ska hitta på, vädret är ju inte det roligaste. Eller det är ju fint väder men det är så j-la kallt.

Ojoj, nu möttes jag av en liten bajslukt. Dags att  byta blöja!

Barnsäkrat

Nu har vi installerat en massa barnspärrar i köket. Har tidigare bara satt på skåpen men nu även på lådorna.
Vi fick dock en ganska sur unge som nu inte lyckades öppna lådorna för att riva ut allt innehåll.

Nu sover barnet och strax ska vi börja bege oss in mot stan.

-26

Det är riktigt gymt kallt ute idag. Man har absolut ingen lust alls att sätta näsan  utanför dörren, men när man har hundar så måste man. Sen ska jag och Tuva åka till mamma och fortsätta fixaa hundarna. Hoppas på att hinna ta hela Tyke oxå idag plus såklart göra Rasmus klar.

Hoppas på varmare väder snart!

Mums


Äter glass själv!


Trött

Nu känner jag verkligen att jag stigit upp alldeles för tidigt. Sen att jag varit igång exakt hela dagen gör ju inte saken bättre.
Har hållt på fixa med brorsans hund men är inte klar. Han var/är rätt tovig och så blir det ju om man inte klipper dom med jämna mellanrum och inte låter dom bli helt igenväxta mellan gångerna.

Nu ska jag bara se klart bygglov innan jag hoppar in i duschen innan sängen hägrar.
Vi får se hur natten blir, Tuva har fått sin andra svininfluensa spruta idag, men hon har då inte varit nå gnällig eller så, så jag tror inte att det kommer vara nå.


Mycket tidig morgon.

Imorse steg jag upp strax innan 05. Kollade på termometern och den visade -22. brrr
Sprang ut en sväng med hundarna innan jag satte mig i bilen som nu funkar igen och brummade iväg till jobbet för ett frukostpass.
Allt har gått rikigt bra och jag känner mig nöjd över min insats.

Nu ska vi strax  fara iväg och köpa sängben och en sängkappa.

Svar

Linda om Sååå Söt:
Hej! Så söt dotter du har:) Brukar läsa din blogg, själv väntar jag på att min baby ska komma. 8 dagar övertid idag, man är något less nu. Gick du över tid med Tuva?


Svar: Hej Linda! Vad kul att du läser min blogg, och jag hoppas att du tycker om det jag skriver. Kan tänka mig att du är lite less om du gått över tiden. Jag gick inte över med Tuva utan hon kom på bf-dagen. Kan säga att det var grymt skönt att hon kom då hon skulle. Ville inte att hon skulle komma förtidigt eftersom att det var så nära nyår. Hon är född 3 januari.

Jag hoppas att din förlossning kommer att gå bra och jag väntar med spänning på att få höra vad det vart för en liten. :)

Sååå Söt

Satt och tittade lite på ellos nyss och trillade över den här.
Så himla söt!


Nyinköpt

Har just varit iväg och köpte en sänggavel.
Vi kollade på just den här på EM för typ en vecka sen och var på väg att slå till då för ett pris på 3500.- men hittade den på blocket för endast 700.- . Snacka om reapris!

Har inte hunnt få in den i lägenheten ännu men när Jonas kommer hem ska vi bära in den i hallen.
Har även lagt ut våran gamla sängram på blocket, så kom och köp!
Innan vi kan installera gaveln behöver vi ben till sängen men det ska vi fixa i morgon.
Eller är det nån som ska till ikea eller har sängben hemma som ligger och skräpar?


Trassel

Gud vad jag hatar då saker inte fungerar.
Idag skulle vi fara iväg och kolla på en ny lampa till sovrummet eftersom att den vi hade föll i golvet och gick i tusen bitar.
Men då vi skulle fara iväg så startade inte bilen. Min pappa fick då komma och bogsera iväg bilen till volvo där dom senare bytte bränslefilter, så nu ska inte bilen frysa nå mer.

Det blev helt enkelt inte som vi tänkt.
Vi for och åt lunch med min pappa istället och sen skjutade vi Jonas till jobbet och for till farmor. Jag, morfar och Tuva alltså. Efter vi varit hos farmor ett tag for vi och hämtade Monica på jobbet innan jag och Tuva hoppade av hos mormor. Här är vi ännu och har ätit middag. Ska strax åka hem.

Det var vad vi har gjort idag.

Sömn

Åhh idag känner jag mig väldigt utvilad. Gick och la mig tidigt igår och har trots det fått en skön sovmorgon.

Idag vet jag inte vad vi ska hitta på, Jonas jobbar eftermiddag så när han börjar ska jag och Tuva fara till mormor och jag ska ta och frisera Rasmus och Tyke för nu är det hög tid att göra det.
Rasmus skulle ha behövt det för länge sen...




Tapetsering fas 3 före/efter

Nu är sovrummet helt klart, och vi är mycket nöjda med resulatet.

Före:

Inte så fint mönster.

Efter:


Nu fattas bara en ny sänggavel/ram och kanske få upp nå på väggarna.

Nå, vad tycks?


Middags funderingar

Vad ska man ta och äta idag. Himla trist att äta då inte Jonas är hemma. Ser fram emot då Tuva på riktigt börjar äta allt. Hon är ju lite svår med just maten. Inte så mycket som faller henne i smaken. Fast hon får provsmaka allt.

Blir nog bara köttbullar och makaroner för det tycker även Tuva om.

Mycket vill ha mer...



Hon tyckte att det var svin kul att ha två tuttar i munnen söt ungen.


Brr..

Ja inte kan man ju säga att det är varmt ute idag. Men garanterat myggfritt!

Våran bil har frusit och vill inte starta, så Jonas och Micke har just bogserat iväg den för att få ställa in den i varmgarage. Vet dock inte om det blir kulturenshus eller om det blir hos mamma.

Tuva sover och jag har gått igenom en massa papper och slängt en hel del som man inte behöver ha kvar.
Ska försöka få ork att fortsätta med storstädningen man jag känner mig allt för trött och faktiskt omotiverad. Ska kolla om jag hittar motivationen igen.

Helt slut

Nu gör vi kväll. Övervåningen skiner (inte badrummet) men bottenvåningen är bara tagen en snabb sväng med dammsugaren  den ska vi ta itu med i morgon. Men är ändå nöjd med dagen jobb. vi har varit i gång sen 8 i morse och har inte suttit i stort sett alls.

Nu sjunker vi djupt ner i tvsoffan och bara njuter.

Invigning

Ja, för mig iaf. Jag har varit i tvättstugan idag.
För första gången!
Har tvättat upp alla täcken och kuddar. Det gick riktigt bra. Vi har tre maskiner i tvättstugan varav en är en riktig super, en 60ºC på 35 min. Inte illa det.
Vi har även hunnit vara och köpa lister och listat klart i sovrummet.

Nu återstår bara städningen som jag ska börja med NU!


Tapetsering fas 2

Nu sitter tapeterna på väggarna, förhoppningsvis även i morgon då vi stiger upp också.

Bara städning och listning kvar, men det ska vi fixa i morgon. Efter det kommer det bilder.
Nu ska jag ta och kolla om jag hittar någon fin sängram/gavel...

Natti natti

Svar

Kul att det var några som kommenterade tårtorrna.
Det uppskattas mycket.
Jag tycker oxå att nr 4 är finast och jag tänkte kolla om dom kan göra nå liknade fast i andra färger, vill ju ha allt i vitt, svart och rosa.

Fortsätt gärna att kommentera! :)

Sliten.

Ja, vad säger man... Vi har inte haft en skön natt idag då vi inte har kunnat disponera vårat sovrum i natt. Jag har sovit på soffan och Jonas har sovit i fatboyen. Tuva har varit snäll hela natten och vaknade vid 7.

Nu har Jonas just målat taket i sovrummet och vi ska dra iväg en sväng och fixa lite saker innan pappen ska upp på väggarna. Kanske blir allt klart idag. Vi får hoppas det. Vill sova i en riktig säng!


Tårtor

Sitter och letar någon bild på min dröm tårta till bröllopet.
Har inte hittat exakt den jag vill ha med dessa tårtor är nära.

Ni fattar vilket stuk jag vill ha va?
Om man tar och blandar dessa tårtor kanske man får fram den jag vill ha.
Nu gäller det bara att höra med konditoriet om dom kan skapa detta åt mig.


(klicka på bilderna för att förstora)


Zumba

Har just testat lite snabbt att köra zumba fitness. Ganska svårt men svin roligt.
Har dock bara testat att ladda hem ett program och det var inte riktigt för nybörjare. Som tur är skulle jag få låna och bränna av Maries zumba skivor där det även finns en instruktions film.
Riktigt kul och tydligen ska det ge bra resultat.
Det skrivs om detta Zumba fitness i alla träningstidningar jag köpt här på slutat så då är det nog inte vad skit som helst. Nu testade jag bara att köra ca 10 min och jag är helt slut och svettig, så kondition ger det då iaf.


God morgon!

Här är det full rulle sen ca 2 timmar. Tuva har sovit i egen säng från 20-07 och jag klagar inte.

Vårat sovrum ser ut som ett slagfält, så klart så lossnade tapterna på en vägg så vi fick riva ner allt på den.
Vi fick även främmande igår kväll så vi hann inte spackla, men det blir att göra det idag.

Jonas klev av natten i morse och ska då bara sova till 12, sen kör vi igång med tapetsering igen.


Tapetsering fas 1

Nu har vi börjat med grundarbetet för att tapetsera sovrummet.
Idag blir det att ta bort skarvarna och spackla.
Imorgon ska vi slipa och grundmåla väggarna och måla taket.
Tror inte att vi kommer hinna hänga tapeterna i morgon men det blir då på torsdag.
Tänkte visa er före ochefter bilder sen.

Fettisdag

Idag är det ju semeldagen. Sitter och funderar på om man ska köpe nå semlor eller om man ska göra egna. Eller köpa färdiga bullar med sätta mandelmassa och grädde själv...


Sitter även och funderar då det här med fastan. Skulle faktiskt vara rätt kul att testa fasta på riktigt. Ska ta och läsa på lite om fastan och vad det är som gäller om man ska fasta...


Idag ska vi...

.. fira våran alla hjärtans dag.

Det är nog egentligen den mysigaste dagen på året!
Vet inte varför jag tycker det, men det är nog för att det är en dag som är till för att ägna lite extra tid och omtanke på sin käraste och sina nära.
Bara att få en liten ask medd godis hjärtan eller en ros eller kanske lite choklad från den man tycker om är ju helt underbart. Visst att det inte behöver vara just alla hjärtans dag men det är så lätt att man glömmer bort att visa att man älskar nån och då är den dagen helt perfekt.

Jonas har just stigit upp och jag ska ta och lämna han och Tuva en stund för att fixa lite för våran mys dag idag. Ska fixa en lite överaskning åt Jonas oxå.

Känner mig verkligen extra kär idag!

Tuva i pulkan


I lördags.

Tog jag och Tuva och promenerade in till stan till morfar och Monica. De var barnvakt åt Viola som är en bekants barn. Vi gick sen allihopa ut och åkte i orren och sen vidare ner till udden och åkte i draken. Jösses så kul det var att åka, jag åkte bara draken men kul som attans var det.

Medans vi var ute så bestämde vi att vi skulle göra sushi hemma  hos far. Resultatet blev en himla massa sushi! :)

Jag gjorde tre olika sorters maki och fyra olika nigiri, sen hade vi lite sashimi oxå.
De ni, är vad jag kallar riktig lördagsmiddag.


Alla hjärtans dag!

Sitter just nu på jobbet, så mysig alla hjärtans dag har jag. Min karl är på sitt jobb och Tuva är hemma med mormor så sköter henne när vi jobbar.

men vi har faktiskt firat lite, fast vi sa att vi skulle ta det i morgon istället.. Jonas uppvaktade mig med paket och choklad på sängen. Min sötis! Jag fick en parfym och ett par fina trosor.

Sen har vi varit ute på förmiddagen i det vackra vädret och Tuva fått åka pulka och vi fick oss en skön promenad. Om vi skulle ha jobbat hade vi nog farit ut på isen och hade en heldag ute.

Efter vår sköna promenad for vi på barnens hus och Tuva fick sig en ny "stor" pulka och en brio plocklåda.

Innan jag for till jobbet kom ju då mamma min och hon hade med lite lite god choklad och bullar, så vi fikade lite innan det var dags för mig att åka.

Lite nytt!

Idag fick vi två paket som vi beställt.
Ett var från stadium. En ny skötväska åt Tuva.


Det andra var från campadre fullt med geggamojja


Himla fina saker.
Annars så har vi hunnit var aoch handla lite mat och blöjor och sånt. nu ska vi njuta av fredag kvällen i tv-soffan och se Let´s dance och solsidan.

Åhh en sån natt..

.. en sån underbar natt!

Ja, natten har varit bra helt enkelt. Tuva somnade strax efter 20 och sov till 04.45 då fick hon renn blöja och lite välling och sen sov vi vidare till halv 9. Riktigt skönt. Inte perfekt ännu med dock jätte skönt att slippa vara vaken flera timmar under natten.

Nu tar hon sig sin förmiddags vila och när hon vaknar ska vi äta lunch. Undra vad man ska hitta på idag. Vill ju inte vara ute då det är så j-la kallt.

Träning

Jag och Jonas har varit och tränat idag. Det gick riktigt bra faktiskt, men det är jobbigt att vara på eftermiddagarna för det är grymt mycket folk. Tuva fick vara hos morfar och Monica under tiden vilket hon tyckte var kul.

Jag ser en ganska stor skillnad på min kropp nu mot för hur den såg ut innan jag började träna. Mina träningsbyxor har börjat att bli stora och jag känner mig mycket smalare. Det är svin skönt att man ser och känner skillad för då blir man verkligen sporrad att fortsätta. Beach 2010 here I come!... Iaf en liten anonym strand ensam...

Har bara två kg kvar till mitt delmål eller till det som jag är nöjd om jag kommer till. Då är det ännu några kg kvar till vikten jag hade innan graviditeten men jag är inte så säker på att jag vill dit igen. Nu har jag ju dessutom börjat att få lite muskler och det hade jag ju inte då.

Nä nu ska jag fortsätta att se Vinterspelen i Åre, sen ut med hundarna.

BVC

Idag har vi varit på 1års kontroll.
Det gick ganska bra. Tuva har inte gått upp så jätte mycket i vikt men det är ju inte så konstigt då hon har varit himla besvärlig med maten på slutet. Men nu väger hon 9370g pch är 76cm lång.
Hon fick inget vaccin idag då hon är förkyld så det skulle vi ta längre fram.

Natten har varit pissdålig för oss, Tuva vaknade kl 3 och fick då äta, men det vart inte bra, hon fick ny blöja, men det vart inte heller bra, hon fick komma till oss, men inte heller det var bra, tillbaka till sin egen säng, inte bra, och till sist tillbaka till våran säng. Där somnade hon till sist efter skarkar och bök. Men då jag vaknade vid halv 9 sov hon fortfarande. Hon vaknade vid nio och då fick hon i sig lite frulle innan det bar iväg mot BVC.

Nu sover hon, efter det sk hon få lunch. jag ska ta och gå upp och vika undan lite kläder.

Sömntutor

Nu börjar jag känna igen mitt barn. Hon sov nästan till 10 i morse, fast då vaknade hon vid 5 och fick i sig lite välling. Riktigt skönt att få en ordentlig sovmorgon, jag vaknade nästan en halvtimme före Tuva.
Hostan är fortfarande jobbig för henne och hon har nu börjat få upp en del slem, vilket är bra men inte så trevligt.

Idag vet jag inte alls vad vi ska hitta på men vi kanske tar en skön promenad i solen. Ska iaf ta fram lite kyckling från frysen som vi ska äta till middag.

Jobbjakt

Har just slängt i väg en eller egentligen två jobbansökningar. Dock är det bara sommar jobb men jag måste ju jobba då oxå.
Hoppas på att få napp på jobbfronten snart.

Vill ju egentligen ha en utbildning via ams men fick veta att det var rekryterings stopp på den fram tll hösten så jag siktar in mig på det.

Natten...

... har varit relativt bra. Tuva vaknade strax inna tolv och fick äta lite välling efter det sov hon som en stock till halv 8. Riktig skönt, känner mig utvilad.

Tuva har nästan ingen feber heller just febergräns, men jag gav henne en supp iaf och nu är hon på topp och leker för fullt. Hostan är fortfarande jobbig för henne men det känns som att det är på bättringsvägen.

Nu håller jag tummarna att det verkligen är så att hon håller på att bli frisk och att det inte ska bli nå bakslag. Det är jobbigt då hon är sjuk, min lillla skorpa.

Ska försöka få nå gjort här hemma idag. plocka upp alla leksaker så man kanske kan dra ett varv med snabeldraken...

Hoppas...

...att Tuva vill sova hela natten, och att hon inte vaknar och ska komma och sova med oss. Inte för att det gör nå men alla vi tre sover så dåligt när hon ligger och sparkar i mitten.
Känner mig rätt sliten. Visst att Jonas stiger upp tidigt men vi vaknade strax där efter.

Håll tummarna på att vi har en feberfri och mindre krasslig tjej imorgon och att vi alla tre får sova ostört hela natten!

Vinnarskalle?

Sitter och funderar på hur vi svenskar funkar vad gäller tävlingar och sport.

Jonas säger ofta att han blir så irriterad vad gäller våra svenska elitidrottare, att dom säger att dom är nöjda om dom kommer på tex 10:onde plats. Visst är det ju så!
  Och det är det som jag nu tänker på, för det har ju med våran svenska medelmåtta att göra.

När vi växer upp och börjar träna på olika sporter och har idrott i skolan så har alla "vuxna" inställningen att det viktiga är inte att vinna eller att komma först utan att alla ska få vara med och att man ska ha roligt.
Visst känner ni igen det?
Och visst ska det väl vara så men vi svenskar är så j-la rädd för att sticka ut och att vara bättre än någon annan att man uppfostras till att bara bli en medelmåtta och att man ska vara nöjd bara man får vara med och kommer man på plats 10 är man ju jätte duktig och ska vara glad för det. 
När man ser intervjuer på tv så är inte inställningen att man vill vara bäst och att man vill vinna och ska ge järnet, utan man är bara nöjd att man fick följa med.

Hur ska man med dessa tankar kunna bli bäst och vilja kämpa lite till för att komma på 1:a plats?

Såg även att alla vart så glad över EM gruppen som sverige kom i för att det bara var "dåliga" lag vilken ger sverige en chans att kanske vinna en eller två matcher. Hallå!!! Fattar ni inte att ni själva tycker att sverige har ett dåligt fotbollslag. eftersom det behövs dåliga lag för att ens ha en chans....

Nä, svensk sport är trist!

Vårdcentralen igen

Nu har jag och Tuva just kommit hem  efter ett besök på vårdcentralen. Tuvas feber stiger och hon mår inte alls nå bra. Men inte kan dom göra nå, utan vi ska ge henne alvedon och höra av oss igen om hon blir sämre...

Hoppas att hon blir frisk snart!

Helgen

Fredag: Jag och Tuva tog det lugnt på förmiddagen. När Jonas vaknade vid ett så plockade vi till lite här hemma och sen for vi in till stan och mötte upp mormor/mamma.
Vi var och tittade lite på kläder åt Tuva, hon ska ju snart börja på dagis och då måste man ju se över vad det kan behövas. Hon fick sin lite strumpor utan halkskydd och ett par mockasiner från Lindex av oss och mormor(mest mormor).
Sen så var vi på Polarn och Pyret och där hittade vi den här tröjan

Hon fick även en jätte fin klänning av mormor man jag hittade ingen bild på den :(

Efter att vi varit på stan så var vi hungriga och stannade på exotic och tog med lita mat hem. Gott! Det var himla länge sen. Vi tittade på Let´s dance och drack lite vin och åt ost och kex. Mums! Efter det så gick vi och la oss.

Lördag:
Vi steg upp ganska tidigt och började att göra oss klar för att åka skidor. Termometern visade mycket kalla grader men dom hade lovat ganska varmt (läs inte svin kallt) och soligt så vi tog chansen. När vi packat in oss, skidor(på taket) pjäxor, barn, hundar och barnvagn i bilen var det ganska så fullt. Tuva och hundarna for vi med till morfar/pappa och då vart det genast mycket luftigare i bilen igen. När vi plockade upp Micke fick vi veta att Peter skulle med så Tuvas bilbarnstol fick fara upp till Micke en sväng. Vi for vidare och plockade upp Peter sen vbar det av mot kåbdalis.
Efter vägen var det mycket soligt men väldigt kallt. Det vara nere på -26 ett tag och vi tänkte att det här kan fan inte bli bra men sen när vi kom fram var det bara -11 och strålande sol.

Jag var mycket nervös och hungrig vilken resulterade i ett riktigt pissigt första åk. Var så less, arg och besviken på mig själv för att jag är så himla dålig. Men jag vart faktiskt bättre under dagen. Kan stolt säga att jag inte ramlade nå dom sista tre åken. Men när jag gav mig, några åk innan killarna, värkte hela min kropp framför allt lår och knän. det absolut skönaste var då jag fick av mig pjäxorna igen. Men det var riktigt roligt trots allt! Ser fram emot när vi ska åka nästa gång.

På väg hem var det jag som körde och det gick bra, vi vart även bjudna på mmiddag hos pappa då vi kom fram. Mycket uppskattat! Men jösses så trött vi var då vi landade hemma hos dom. Var så trött så jag orkade knappt äta. Det vart en mycket tidig kväll på genvägen!

Söndag:
TRÄNINGSVÄRK!
Det tog mycket bra åkningen igår. Rumpa, vader, lår, jag lovar att jag känner av varje muskel i hela benen. SKÖNT!
Hela familjen tog sig en promenad på morgon i det underbara  vädret. Tuva mår inte alls så jätte bra idag hon har fortfarande hosta och lite feber och snor, men lite frisk luft är ju aldrig fel. Framför allt inte då man ligger nerbäddad i en vagn och bara myser/sover.

Efter promenaden så gick jag och gjorde klart Jonas uppdrag han fick tidigare i veckan. Storstädning av toaletten! Dammtorkade och skurade allt. Nu är den skinande ren igen.
Tvättade två maskinen tvätt och sen har vi varit och handlat lite nödvändingheter. Vi avslutade den lilla  trippen med en fika på Trend. Vi tog varsin semla men av någon konstig anledning fick jag en med vaniljkräm istället för mandelmassa? Det var gott det oxå ides inte gå och byta. Jonas fick en vanlig semla.

När vi kom hem så lagade vi middag, det blev tacos. Mums!
Annars har det inte hänt så mycket mer.

Nu ska jag hoppa i duschen och sen sova som resten av familjen.

Element

Min kära far var just förbi och lämnade  tre element som vi fått. Helt perfekt att inte behöva köpa elementen. Så nu kan även "projekt källaren" fortsätta.


Nu är det så där roligt igen med alldeles för många projekt i gång, men på något sett brukar vi få ihop det tillslut iaf.

2010-02-05

Äntligen fredag? För mig och Tuva sperar ju dagarna inte så stor roll men för Jonas som jobbat natt i veckan tror jag att det är skönt med ledig helg. Och så klart ser vi ju fram emot att ha han hemma med oss hela helgen.

Vad vi ska ta och göra i helgen är fortfarande lite oklart, men vi funderar på att fara och åka slalom i morgon. Vart det blir är ännu inte heller bestämt men det lutar mot kåbdalis. Vi får väl se. Tycker dock bara att det är lite skämmigt eftersom jag är typ sämst på att åka och åkte ju inte nå förraa säsongen för att först var jag ju gravid och sen hade jag ju just fått våran lilla tjej. Men nu är jag sugen på att fortsätta att försöka lära mig att åka.

Vad ska ni göra i helgen?

Kväll

Nu har vi kväll här på genvägen. Dagen har varit full av aktivitet.
När jag hade varit och tränat for jag och hämtade lilla tösen och for hem och väckte Jonas, vi for på banken och skrev på våra låne papper så nu kan vi göra klart i källaren.
Efter det släppte J av mg hemma så jag fick gå och duscha och han och T åkte till stan och titta på nå grejer.
När dom kom hem bar det av igen och denna gång till Nordsjö. Vi tittade på vad vi ville ha på väggarna i källaren och beställde tapeter till våran sovrum och köpte fönsterfilm till köket.
 En snabb middag på max och hem efter det. Jag gick då över till grannen och hjälpte henne med att klippa klorna på deras hund och friserade lite kring tassarna.
Under tiden jag var borta fick Tuva sig ett bad. Nu sover hon sen ett tag och vi har satt upp fönsterfilmen.

Jag ska ta och spring ut med hundarna innan J ska åka till jobbet.

2010-02-04

Idag tog vi oss en liten sovmorgon efter att vi varit vaken en timme under natten. Vi steg upp halv 9 idag.

Vi ska snart ta och göra oss i ordning för att åka in till stan. Tuva ska vara hos morfar medans jag är på gymmet och gör ett nytt träningsprogram. Ska nog ha kvar det gammla också så man kan variera.

Undra hur kallt det är ute? Har ite kollat det ännu men ska iaf slå igång motorvärmaren..

Vårdcentralen.

Jag måste nog snart göra adressändring till vårdcentralen. Tycker att jag är där alldeles för ofta. Idag har jag varit där från typ 8 till 10 och den från typ 11 till 12. Först skulle jag lämna nya prover för CMV viruset och sen skulle jag till tandhyginisten på undersökning. Och inte ska ni ju tro att dom håller tiderna inte... Jag skulle lämna proverna 8.15 fick göra det kl 8.35. Hos tandis skulle jag vara 8.40 och fick komma in kl 9. Det är ju helt j-la otroligt att det får vara så...

Efter att jag äntligen var klar på vårdcentralen så for jag och plockade upp man och barn och så for vi och tittade på festlokalen. Den var helt ok. Det var lite svårt att se eftersom det var typ 100 pensionärer där och hade gymnastik. Men det fanns allt, tallrikar, bestick, glas, koppar och allt sånt. Det fanns diskmaskin och två kyl/frysar. Den går nog att göra riktigt fin till bröllopet.

När vi skulle fara från lokalen började bilen bete sig underligt. Det var nog för att det var så kallt och vi hade så lite brännsle i tanken men vi tog oss iväg och for och tankade.
Sen släpte jag av Jonas hemma och for med Tuva till vårdcentralen för att hon har så jobbig slemhosta. Hon fick hostmedicin.

Nu har vi kommit hem och hunnit leka en hel del och ätit lunch och ska bara ta det lugnt och fundera på om vi ska fara in till stan trots att det är så kallt.

Måste gå!

Träningsdax

Nu har vi just ätit middag.

Jag ska strax åka i väg och plocka upp Lina för att dra en sväng till gymmet och förbränna lite fett.

Linslus!

Tuva har börjat att göra grimaser så fort man tar fram kameran och ska fota henne.




Lokal.

Nu har jag prelbokat festlokalen till bröllopet, men ska ju även fara och titta på den.
Det känns jätte spännande och kul att det nu är bokat både kyrka och nu lokal.
Jag är ganska säker på att det blir den här lokalen men det är ju iaf bra att kolla så man kan göra bordsplan och bestämma dekoration och allt annat som hör lokalen till.

Fatta att jag ska bli Fru!
 
 


2010-02-02

Idag var det en lika tidig morgon som igår men det är lugnt då man får sova hela nätterna.

Igår var jag som sagt och klippte mig och vart som vanligt nöjd med resultatet. Johanna är så himla duktig. Vi tog bara topparna och frächade till frisyren då vi satt det på utväxt så jag kan ha nån fin uppsättning på bröllopet.

Sen när Jonas vaknat for vi på gymmet och körde ett ganska lätt pass med mest kondition. jag körde även lite ben bara för att få igång pulsen till bättre förbränning. Nu j-lar ska kärlekshandtagen bort.

Idag blir det oxå att fara till gymmet med Lina och köra ett pass och på torsdag ska jag göra om mitt träningsprogram. Kul att  få ett nytt.

Måste nu roa barnet!

Tidig morgon!

Idag gjorde våran lilla tös morgon tidigare än vad vi är van vid. Kl 7 tyckte hon var en bra tid. Vi steg egentligen inte upp förän vid 8 men var vaken och låg och mös i sägen ett tag efter att vi ätit välling.

Nu ska vi göra oss klar för att fara in till stan. Tuva ska vara med morfar och jag ska fara och klippa mig. Ska bli skönt att få håret fixat, men ska bara toppa det eftersom jag har bestämt att spara ut håret igen trivs bäst med att ha det lite längre.


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus