Besviken

Varför måste en del göra en så fruktansvärt besviken hela tiden?
Vad är det som försöker döljas?
Fattar inte varför det alltid ska finnas en massa hemligheter?

Ledsen, sårad och faktiskt lite arg!

Tuva på onoff


Efter att vi sprungit och burit henne i några affärer var vi lite trött i armarna.
När vi kom till onoff hade dom korgar på hjul.
Testade sätta ner henne där och hon tyckte att det jätte kul att åka runt i korgen. Svin sör var hon!

Ipod=skit

Satte mig just för att fixa in lite ny musik i min fina ipod vilket jag gruvat mig för att gör ett längre tag då jag tycker att det är så JÄVLA krångligt.

Kopplade in den i datorn och startade iTunes. Efter ca 15 minuter med svordommar och ett trytande humör så gav jag upp!
Gick och letade fram min gamla hedeliga mp3 spelare. Satte in den och drog mapparna med den musik jag ville ha och var klart på bara två min. Vilken skillnad!

Fattar inte varför det ska vara så jälva besvärligt allt som apple gör... Bara jävla amerikansk SKIT!

God morgon!

Jag och Tuva har stigit upp för ett tag sen efter att vi myst i sängen sen 07. Jonas ska få sovmorgon idag.
Natten har varit bra och jag känner mig ganska utvilad.
Idag står tränging och en shoppingrunda på schemat. Inte för att jag ska köpa nått men Jonas mamma är i stan och hon ville gå på stan med oss och då är det klart att vi följer med.
Vi ska kolla lite på nå enfärgade bodys till Tuva, är som bra att ha ibland så det inte blir skilsmässa i hennes kläder. Kanske hittar vi en varm vintermössa åt henne oxå.

Nä nu ska jag gå och ge tösen lite gröt.

...

Känner att det var ett tag sen jag skrev här. Har inte haft så mycket att skriva om och lusten har som inte riktigt funnits där.
Tänkte att jag nu skulle bara skriva några rader för att visa att vi fortfarande lever.

Vi var igår och köpte klackfoder till ytterdörren som vi ska montera i morgon, Tuva har nämligen hittat tapetkanden där och nu är det bara en tidsfråga innan hon rivet tag och vipps så är en stor bit av tapeten borta och det vill vi ju inte ska ske. Ska även ta i tu med Tyke i morgon och klippa ner han. Måste dock komma i håg att ta hem hundschampoot från mamma idag.

Jonas är ledig i veckan så förhoppningsvis hinner vi med en hel del här hemma. Kanske till och med listar klart hela köket och trappen. Men vi får väl se vad plånboken säger efter att räkningarna är betalda. Vi har i af bestämmt att de lister vi har ska upp och jag vet inte riktigt hur mycket det är men vi kommer kanske en liten bit på väg iaf.
Vill så gärna tapetsera vårat sovrum men vi har lovat varandra att vi inte får börja nått fler projekt förrän köket och trappen är helt klart! Men det är bra för då blir man sporrad att göra klart.
Varför är det alltid så att man struntar i att sätta lister och de sista passbitarna och sånt? Det kostar inte så mycket och tar inte mycket tid men ändå så gör man det inte... Mycket dumt.

Nä nu ska jag göra mig klar för att promenera in till stan, bara Tuva vill vakna nån gång. Hon har sovit i över 2 timmar nu. Det händer ju nästan aldrig...

Vad fan är det som händer?

Igår pajade min dator eller egentligen batteriet. Vi använder oss mycket av att just använda batteriet i min dator men i går så dog den på en gång då man tog ut sladden.
Fattar ingen men det måste ju han blivit typ kortslutning i det eller nå.
Nu på morgon skulle jag sitta men den vill typ inte gå med på nå, tänkte att då sitter jag vid Jonas dator(men då kan man inte se på tv sammtidigt)
 Då funkar inte hans tangentbord, det är säkert batterierna där oxå tänkte jag och gick för att byta. När jag vänder på tangentbordet ser jag att det som runnit ut nå från batteriluckan, typ olja... inte slem..
Hmm.. vad fan är det här nu då. Torkar bort det och sätter i nya batterier men tror ni det startar... NEJ! så klart inte.

Nu funkar min dator lite så där men går att använda iaf. Är det nå mer som ska fucka upp sig nu eller?
Blir fan galen!!!

Full rulle

Dagen började med att vi vaknade kring 08 och då var det bara att stiga upp och göra oss klara för att gå in till stan och möta upp Lina och Leo för lite babysång. Efter det vart det att gå runt på stan och vela ha en massa saker som man ändå inte har råd med.
Tuva fick sig två pyjamaser och en tröja.
Vi kom hem runt 15 och då satte jag igång med att dammsuga och skura hör hemma. Hundarna skräpar ner så himla mycket den här årstiden eller Tyke skräpar ju alltid ner mer eller mindre. Ska ta och försöka hinna klippa ner han nästa vecka då Jonas är ledig.

Nattningen idag gick mycket bättre än i går, vi har börjat att bara ge henne välling och när hon ätit den går vi ut. Igår vart hon helt hysterisk och var det i kanske en kvart innan hon tillslut somnade. Idag tog det bara 5 min skrik innan det vart tyst  så det går åt rätt håll.

Det har inte blivit nå träning den här veckan hittills men det är för att jag har lite ont i halsen och vill då inte göra det värre genom att träna. Men det är inte så farligt så kanske att jag åker i morgon eller på torsdag, känns inge bra att inte göra nå...

Jonas är risig som fan han vet inte om han ska fara och jobba i morgon, men vi har inte råd egentligen att han är hemma. Fan att man alltid ska ha så j-la dåligt med pengar....

Ja ja då har ni fått höra lite om oss idag med!


Sliten!

Vi var ju på fest i lödags hos Angelika och Robert. Vi hade det himla trevligt!
Stina fick i sig lite för mycket av det goda vilket resulterade i en tung baksmälla. Jonas var oxå ganska så tung i huvudet och kändes sig sliten. Usch och fy att bli så bakis då man har ett barn att ta hand om dagen efter. Som tur var så var Tuva hos mormor och hon tyckte inte att vi behövde stressa.

Vi gick till henne kring 16 men var där till efter 18 då vi gett Tuva sin kvällsvälling. Hon somnade så klart i vagnen som vi trott men vaknade då vi skulle lägga henne så då var hon sen vaken till ca 21. Men men det gjorde inte så mycket.
Natten har dock varit skit. Tuva har vaknat flera gånger och själv har jag haft jätte svårt att sova.
Vaknade massor med gånger var av en gång då jag tittade upp så stod det en kille brevid min säng, fattade inte alls varför Jonas stod där men vipps var han borta och då vände jag mig om och Jonas låg ju brevid mig i sängen... Shit! det spökar fan hos oss. Det är även nå som rinner ut från väggarna och dörrarna..fattar typ noll.. Tur att jag inte är rädd för spöken. Jonas är dock det...

Idag är jag svin trött och längtar tills kvällen och natten då jag får sova.

Dålig uppdatering

Jag vet att jag är dålig på att uppdatera. Ska försöka bättra mig men har lite bloggtorka.
Igår var jag och Tuva på stan med mormor, jag köpte mig ett par vinter skor för mina födelsedagspengar som jag faktiskt hade kvar. Om jag ska vara ärlig så hade jag glömt bort dom. Det vart ett par svarta typ ugg skor. Fina och riktigt sköna. Till Tuva köpte jag två par strumpor. Hon fick även lite kläder av mormor.

Hon fick tre st sånna här i olika färger och en mössa. Tack mormor du är bäst!

På stan mötte vi även en del känt folk. Martina mötte vi i p-huset just då vi kom och hon gick med oss ett litet tag. Sen mötte vi Cicci och lilla Vincent och Annlo och lilla Tina. Helt plötsligt vart Tuva såå stor.
Vart tog min lilla bebis vägen?


Jag hade planerat att laga go miggad bestående av fläskfilegryta och klyftpotatis till middag men allt vart förstört. Det gick säkert att äta och smakade gott med såsen skar sig och potatisen fastnade i plåten och vart bara mos och smulor så då vart jag förbannad och var på väg att kasta allt... Jonas tog reda på maten medans jag gick ut på en promenad för att avreagera mig lite.

Vi kanske ska äta det idag i stället.

Mamma kom hit på kvällen och såg hockeyn. Jag och Jonas är ju inte så brydd med det var ju inget annat att se så.. Jonas vart fika sugen och satte igång att baka en kladdkaka.

Mycket stolt över resultatet. Riktigt god vart den oxå.

Nä nu ska jag gå och lägga min lilla tjej och vänta på att få väcka Jonas om ca 1 timme...

Dagen idag.

Idag har vi haft besök av Tuvas farmor och farfar, dock kände inte Tuva igen dom och vart lite rädd för ca 10sekunder och grät en skvätt. Men det är ju inte så kontisgt då hon inte träffar dom så ofta.

Men det var trevligt att dom tittade förbi och dom hade med sig älgkött, blåbär, lingon, morötter, och lite bröd.
Efter dom åkt så for vi med Tuva till mormor och för till volvo för att höra om bilen. Våran dieselvärmare har lagt av och det var ju så typiskt då vi satte in tidur förra veckan. Tydligen går det nog på försäkringen så då blir det inte så dyrt.
Efter vovlo for vi och hämtade Lina och Jonas stannade kvar hos Markus så for vi och körde ett hårt pass på gymmet, skönt som tusan var det och bra gick det.
När vi tränat klart var det grabbarnas tur att åka, då fick jag och Lina surra av oss lite. Fattar egentligen inte att vi hade nå att prata om med tanke på att vi pratade i telefon i ca 2 timmar på förmiddagen. Så fick jag ju träffa Leo oxå och han var så himla go och söt. Skulle kramas och sitta i min famn hela tiden GOOunge!

Nu har vi hämtat Tuva och lagt henne och det gick jätte bra. Vi har även hunnit äta och nu tittar vi på tv och jag tänkte hoppa in i duschen.


Vilken dag.

Jösses vilken energi våran lilla tös har haft idag. Hon har bara sovit en gång och det var mellan 11.30 och 13.
När hon sov så passade jag på att skura badrummet från topp till tå. Nu är det skinade rent.

Tuva kan verkligen inte sitta still 2 sekunder nå längre. Hon är hela tiden på väg, och hyss hittar hon på oxå. River och slitar i alla kablar hon hittar. Våran bärbara telefon med laddstation har åkt i golvet några gånger. Hon drar ut kablar ur eluttagen och smarar lite på kontakten.. Det gäller att hinna men.
Nu håller Jonas på att lägga  henne, förhoppningsvis går det bättre idag än i går. Hoppas även på att natten ska bli lika bra som i natt.

Nu ska jag ta och mysa ner mig i soffan och kramas med gubben när han kommer ner!

Så skönt!

Efter många om och men så somnade våran prinsessa. Klockan hade hunnit bli närmre 21.
Men natten har varit svin bra. Hon har inte vaknat en enda gång, vaknade kl 06 och åt lite välling sen sov vi vidare till 09. Gissa om jag känner mig pigg?
Tuva är som vanligt full av bus.


Vi har redan hunnit lite saker nu på morgon. Ätit frukost, plockat ur diskmaskinen, plockat ihop alla leksaker som nu iofs är på golvet igen och sen har vi dammsugit.

Ska ta och storstäda badrummet när Tuva sover, det behövs verkligen, allt är jätte dammigt där inne.

Nu måste jag gå och ta hand om min lilla virvelvind.

Måndag.

Natten var ju inte så bra som jag hade hoppats på... Tuva vaknade vid 3 och var vaken till halv 5. Sen sov hon till sju. Som tur var så stannade Jonas uppe med henne ett tag så jag fick sova till 8. SKÖNT! men fortfarande alldeles för lite eftersom dum som man är somnade jag inte förän efter 12 i går kväll.

Idag har dagen gått lite segt men vi har ändå hunnit vara och träna. Det gick svin bra gick det idag. Kan höja på alla uton 2 övningar till onsdag. Sen körde jag 40 min kondition.

Jag har även hunnit med en massa hemmafru göra. Tvättat, vikt tvätt, diskat, och hör och häpna. Jag började med middagen kl 13.30, förberedde allt så när vi tränat klart var det bara att köra in maten snabbt i ugnen. Idag vart det ett viktväktar recept på Kasslergratäng. Den vart riktig god faktiskt.

Nu ska jag se klart svenska hollywoodfruarna och sen sova!

Söndag

Dagen har rullat på. Vi har varit och handlat lite mat, mest kött och kyckling och sånt.
När vi kom hem från affa så satte vi igång att laga middag, det vart jätta gott. Vi åt kycklinglårfilé som jag gjorde i ugnen med lite grädde, mangochutney, sambal oelek, curry, banan och paprika. Till det åt vi sallad och ris. Himmel så gott det var.

Hemma här har Tuva fortsatt att öva på att krypa och sätta sig och resa sig upp. HELA TIDEN!
Nu är friden i det här hushållet ett minne blott.

Vi har även hunnit med att vara till lekparken en sväng oxå. Tuva fick gunga och det tyckte hon var himla kul. Vi invigde även hennes overall.



Nu ser vi på Sällskapsresan- Sun trip. Inte riktigt min favvo film men Jonas älskar den.

Äntligen!

Jag har fått sova i natt. Tuva har varit snäll i natt. Vaknade några ggr innan vi gick och la oss.
Fick då vagga henne lite i famnen så hon somnade. Fast det gick rätt fort kanske 5 min eller nå..
Sen sov hon till 4 då fick hon komma till våran säng, hon bökade runt ca en timme.
Då gjorde vi välling åt henne och vi alla fick sova igen. Hon vaknade och gjorde morgon strax innan 8.

Nu ligger hon och tar sin första lur för dagen tillsammans med pappa sin.
Han kliver på nattveckan idag... Trist att inte få sova brevid. :(

Själv sitte jag här och tar det lugnt, tänkte att jag skulle göra en midagplanering för veckan så man vet vad man behöver handla. Jonas for själv och handlade i går och fick inte med sig så mycket hem, men så är det ju...


Lördag

Det vart ju inget Aapua för oss då Tuva varit så gnällig och bråkig de sista nätterna och nu är hon dessutom jätte snorig. Det är nog tänder på G...
Lite trist ändå att vi inte for, man hade ju ställt in sig på det. Men vi får väl åka nån annan helg istället.

I går for jag och Tuva till morfar och åt middag. Ja, inte Tuva som mat vägrade igår åt typ bara några skedar till lunch och samma till middag.... Men jag fick mig en himelsk god lasange. Kicki och Viola kom oxå dit från kalix.
Drack två glas vin och Tuva fick prov sova i deras resesäng som dom införskaffat. Det tog dock  ganska länge innan hon ville somna klockan var ett bra tag efter 21. Vi satt och surrade en hel massa. När Jonas slutade kom han oxå upp och vi satt ett bra tag efter att han kom. Kring 00 vaknade Tuva och då for vi hem. Hon var vaken hela vägen i bilen och ett tag efter vi kommit hem oxå. Hon fick sig en till flaska vällling och en supp då samnade hon till slut. Dock inte för så länge. Kring 02-02.30 vaknade hon och fick då komma till våran säng och den här gången somnade hon på stubben.

Idag fick vi besök av Kicki och Viola en sväng. Jag bjöd på fika och gav Viola en hårklippning. Lilltjejen hade ju varit och klippt lite själv, så fick jämna till lite.
Annars har det inte hänt så mycket, Tuva fick bada lite skumbad innan hon gick och la sig.

Fast det har hänt en del med Tuva idfag förresten. Hon har satt sig själv och tagit sina första kryp steg. Japps, magen var inte i golvet... Hon kanske kommer att börja krypa iaf..?

Önskelista...

Hittade just den här och jag föll pladask. VILL HA!!!!


Och den här!!

Behöver jag säga att dom finns på Lundmyr of Sweden.


Har ju glömmt!

Köpte ju denna underbara dress på Campadre för ett tag sen.
Fick den förra veckan och den är helt underbar.

Hon är svin söt då hon far runt i den!

God morgon!

Härligt att få lite sovmorgon idag. Jonas och Tuva steg upp vid hlav nio. Men natten har återigen inte varit rolig.
Hon vaknade vid tre i natt och ingen var bra. Trots en supp tog det länge innan hon ville somna, men men så kan det vara ibland.
Sen vaknade hon igen vid fem eller nå och fick välling.

Nu har hon lags sig för att vila lite. Jonas gick just ur för att byta däck på bilen. Vi vill ju köra säkert då vi åker upp till Aapua i morgon.

Min far var nyss förbi hit, han har just haft uppkörning för buss och han klarade det.
Stor grattis till min busskchafför till pappa!

Nu ska vi se vad vi ska hitta på idag....

Skumbad!

Tuva har haft sitt första skumbad idag.

Hon tyckte väldigt mycket om skummet...


Först lite fundersam över vad det var. Men det gick över ganska snabbt!


Måste smaka lite oxå.


Ganska gott?


Riktigt gott?


Det var så himla roligt så Tuva ville inte kliva upp.
När jag hade tömt ut allt vakken så vägrade hon komma upp fick helt enkelt spola upp nytt vakken den gången utan skum så fick hon bada en stund till.

Helt slut!

Dagen träning var skön som tusan men det tar på krafterna.

Efter vi tränat och duschat så packade vi in oss i bilen och styrde mot Piteå sjukhus där Jonas skulle på undersökning ang sina handleder. Som tur är så verkar det som han slipper operation.

Tuva har varit rätt så gnällig i natt men efter lite stök så gav vi en supp och då somnade hon till slut, fast har dock vaknat några fler ggr i natt.

Nu gav jag en supp innan hon somnade så förhoppningvis sover hon lugnt och fint hela natten...


Besök stod på schemat.

Idag har familjen som är svin dålig på att hälsa på hos folk varit iväg.
På förmiddagen for vi till Robba och Angelika en sväng på en kopp kaffe och drömmar.
Jonas och Robba kollade vad som kunde vara fel på deras bil. Tydligen var det bara nå glapp i nått relä.. eller hur det nu stavas...

Efter det for vi hem och åt lunch innan det var dags för jobbet för Jonas och jag och Tuva släppte av han där och for vidare ett F21 och hälsade på alla gooa tanter. Och som vanligt vart dom jätte glada då vi tittade in. Jag hade även tagit med mig lite fika. Vi for där i från kling halv fyra och nu har vi varit ute med hundarna och Tuva har sovit i vagnen ute ett tag. Tyvärr inte så länge som jag hade hoppats på utan nu är det full rulle igen.

I kväll är det Desperate Housewives så ja, jag kommer att sitta bänkat i soffan och kommer inte ens att svara i telefon om det ringer!

I morgon står det träning på schemat, ska bli kul och skönt. Längtar redan trots att jag har träningsvärk från igår.

Söt ungen!

Idag fick hon för sig att börja göra nån konstig grimage. Efter några om och men lyckades jag fånge det på bild.


Jag höll helt ärligt på att skratta ihjäl mig!

Men visst är hon helt underbart söt!?

Träning/städ

Nu har jag hunnit vara och tränat och sen har vi städat hela hemmet. Känns så skönt!
Tjejerna var oxå på gymmet. Nu blir det träning igen på onsdag, då ska jag och Jonas åka sammtidigt för vi kan lämna stumpan en stund hos mormor.

Nu sover hjärtat och då borde jag egentligen hoppa in i duschen, men tänkte duscha efter att jag varit ut med hundarna så jag sen bara kan dra på mig nå myskläder och bara njuta i soffan.

Kanelbullensdag!

Idag steg jag och Tuva upp på morgonen och gick ner så Jonas fick ta lite sovmorgon.
Vi lekte lite här nere och tittade på råttatouille. Just när den slutatde så somnade hon igen och vi gick upp och sov en stund till båda två. Himla skönt.
Sen steg vi upp hela familjen och jag stekte plättar till frukost, lite små lyx så där en söndag.

Vi for en sväng till Jonas bror och tittade hur det går för dom i sin badrumsrenovering. Vi fikade även nybakade kanelbullar. Efter att vi varit där en stund for jag och släppte av Jonas på jobbet och jag, Tuva och pojkarna till mamma och har varit där nästan hela dagen. På väg hem sen så svängde vi förbi pappa oxå. Nu hade han varit och bytt stl på understället åt Tuva.

När vi sen kom hem var det läggdags för stumpan på en gång, och det bästa var att hon faktiskt inte somnade i bilen på väg hem för då hade hon kanske varit vaken än även fast hon bara sovit i några minuter.

Har nyss sett 7 miljonärer och väntar att Jonas ska komma hem från jobbet.

I morgon är det träning på schemat. Längtar!

Helt underbar låt! Så sann!


"Dear Mr. President"
(feat. Indigo Girls)

Dear Mr. President,
Come take a walk with me.
Let's pretend we're just two people and
You're not better than me.
I'd like to ask you some questions if we can speak honestly.

What do you feel when you see all the homeless on the street?
Who do you pray for at night before you go to sleep?
What do you feel when you look in the mirror?
Are you proud?

How do you sleep while the rest of us cry?
How do you dream when a mother has no chance to say goodbye?
How do you walk with your head held high?
Can you even look me in the eye
And tell me why?

Dear Mr. President,
Were you a lonely boy?
Are you a lonely boy?
Are you a lonely boy?
How can you say
No child is left behind?
We're not dumb and we're not blind.
They're all sitting in your cells
While you pave the road to hell.

What kind of father would take his own daughter's rights away?
And what kind of father might hate his own daughter if she were gay?
I can only imagine what the first lady has to say
You've come a long way from whiskey and cocaine.

How do you sleep while the rest of us cry?
How do you dream when a mother has no chance to say goodbye?
How do you walk with your head held high?
Can you even look me in the eye?

Let me tell you 'bout hard work
Minimum wage with a baby on the way
Let me tell you 'bout hard work
Rebuilding your house after the bombs took them away
Let me tell you 'bout hard work
Building a bed out of a cardboard box
Let me tell you 'bout hard work
Hard work
Hard work
You don't know nothing 'bout hard work
Hard work
Hard work
Oh

How do you sleep at night?
How do you walk with your head held high?
Dear Mr. President,
You'd never take a walk with me.
Would you?


Tuva 9 månader!

Idag blev våran lilla tjej hela 9 månader.

Så vad har vi då gjort idag. Vi har varit på badhuset med mormor. Vi hade det hel mysigt.
Efter badhuset for vi till morfar och Monica en snabb sväng. Morfar hade varit och köpt ett microfleece underställ. Det var dock lite kontig storlek. Den var så smal i formen att det inte gick att få in armarna i den fast det var i stl 80.
Han skulle byta den.

Nu har vi ätit rester från gårdagens middag och Jonas har farit iväg för att basta hos mamma med Micke. Undra om dom kommer hit senare?

Nu ska jag fortsätta njuta av att sitta här i lugnet och se tv.

Dagen idag!

Vi har varit och plockat sten.. Japps ni hörde rätt.
Har börjat att sätta rund fina stenar runt uteplatsen på baksida, det blir jätte fint och många stenar.. Har fortfarans mycket kvar.
Någon som vet nått bra ställe där man kan hitta lagom stora runda stenar?

Efter det har vi haft främmande av Dennis och kom förbi på en kopp java.
Vi har även hunnit vara till min mor och hjälpa henne att sätta upp en lampa och varit och handlat.

När vi kom hem satte vi igång att laga gooomiddag. Ringde och bjöd in mamma, hon var inte sen att nappa.

Det vart Skagen toast till förrätt och vitlökscantadou gratinerad fläskfile med ptatisgratäng och pepparsås. Mycket gott!

Nu har vi sett idol för ett tag sen men vart så j-la arg att Camilla fick ett wildcard och att hon dessutom gick vidare.. DET ÄR JU FAN SKANDAL! Hon var så j-la sämst.. Usch och fyyyy!

Nu är det dags att gå och sova så man orkar upp  i morgon....

Styrke idag!

Har varit iväg på förmiddan runt 11 och kört ett styrke pass med Robba och Angelika.
Riktigt skönt fast jag kom inte ihåg att stretscha.. Attans!

Jonas kom just hem efter att han oxå har varit och tränat och middagen står i ugnen och blir klar så vi ska strax äta.

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus