Vad har hänt sen sist?

Faktiskt ganska mycket.
I fredags  var jag med Marie och red islandshäst hos Anna, det var svin kul men jag är inte duktig på att rida. Hästarna var så himla fina och snäll och jag satt kvar hela tiden. Men gissa om jag hade ont i baken sen. Fick även en hel del träningsvärk som fortfarande håller i sig.  Vill dock fara och rida snart igen tror att det var över 10 år sen jag satt på en häst rygg sist.
Jonas for på p-fest på western farm mot kvällningen.  Jag och Tuva for då till mamma och åt middag och Tuva fick sova över där. Vi åt tacos, himel och plättar vad gott det var. Det var länge sen vi åt det. Vi såg idol och hade hel mysigt innan jag lämnade Tuva och mormor och tog med mig pojkarna hem och gick och la mig. Jonas kom hem vid 3.
På lördag åkte vi till Ikea, jag, Jonas, mamma och Tuva. Shoppade lite julpynt och ljus. Fick även med oss en lampa till vardagsrummet och en nattlampa till Tuva. Vi tänkte köpa en matstol till Tuva nu när hon ska börja äta själv, men så klart var den slut eller en del av stolen var slut.
Tänkte att jag skulle visa vilken stol det var men den finns inte på ikeas hemsida. Den var en nyhet.

När vi kom hem från ikea märkte vi att Tuva hade fått hög feber och var helt slut. Hon hade nästan 40 grader.
Jag har ju gjort planer för kvällen så Jonas fick ha hand om tösen själv i några timmar. Det hade gått jätte bra. Själv njöt jag av några timmar barnfri i goda vänners lag hemma hos Marie med vin, choklad, ost, snacks och frukt. Himla mysigt hade vi.

När jag kom hem vaknade Tuva och vi kollade tempen på henne och den var över 40, hon fick då en supp plus att hon fick komma och sova med oss i stora sängen.

igår var det första advent och vi julpyntade här hemma. Mamma och hjälpte till. Jonas for till jobbet kring 14 och vi fixade det sista pyntet. Vi har inte så mycket pynt förutom det som ska sitta i granen och den har vi inte tänkt pynta än på ett tag. Men nu har vi iaf julgt och fint.
Har faktiskt börjat att tycka att julen är riktigt mysigt.

Idag har Tuva inte haft så hög feber fast den steg lite nu på kvällen och fick en supp innan hon somnade. Hoppas att hon sover hela natten i egen säng nu när hon sovit hos oss två nätter.
Vi har även varit på BVC på koll idag och tösen väger nu 9100g och är 72,5cm lång. Mammas stor tjej.

Nu ska jag se lite tv och bara vara till Jonas kommer hem, då ska vi nog kanske äta lite ost och kex.

Gjort stan

Idag har hela familjen varit och sprungit på stan. Det har varit hel mysigt då det inte händer allt för ofta.
Jonas köpte sig en skorta att ha på sin firmafest på fredag och så köpte vi en julklapp till hans mamma.
Jag köpte tre ramar till de sista korten från fotografen som vi inte har ram till ännu. Men såklart var det fel storlek. Ska nog ta med mig korten då jag lämnar igen ramarna och se om det finns några som passar.

Nu sitter jag och vätar på min kära mor som ska komma och leka med Tuva så jag kan gå ner i källaren och hjälpa Jonas med bygget.
Ska även dokumentera lite så ni kanske får se vad det är vi gör.

Vi ska strax äta lite middag oxå. Tuva har redan fått samma mat köttbullar och potatis.

Trevlig kväll på er!

Tuva

Idag har Tuva kört lite vagn!


Igår

Igår hann vi med en del. Vi vaccinerade Tuva. Sen lastade vi allt skräp. medans J var på tippen fick T lunch.
Efter det for vi och mötte min pappa på ångsågen och köpte lite reglar och gipsskivor.

När vi var där ringde mig chef och undrade om jag kunde jobba på kvällen och det kunde jag såklart. Fast då blev det än en gångn ingen träning för mig. Men det blir nog pilates idag och sen lite kondition i hopp om att mormor kan vara med Tuva i nån timme?

Det gick jätte bra att jobba, fast känner att jag är ovan och har svin dåliga skor så jag var ganska mör i kroppen då jag kom hem vid 23.30.

Natten har varit lite orolig för Tuva så hon fick komma och sova hos oss och det är inge kul. Hojja vad man sover dåligt när man har henne i sängen. Det kommer absolut inte att bli en vana!
Känner mig grymt trött idag.

Kl 10 var J och mötte upp pappa på ångsågen och hämtade hem en massa spånskivor och isolering och gipsskivorna så nu kan vi starx köra igång. Behöver bara låna en slagborrmaskin av min bror och få lite skruvar av pappa.

Hur ska detta gå?

God morgon.

Hade inte tid att uppdatera i går med vi han med ganska mycket.
Dock har min sambo väldigt svårt att  prata klar språk med folk vilket ledde till att vi inte hade tillgång till släpet under dagen, men men vi får köra bort allt idag i stället.

Igår hann vi iaf ta upp en massa skräp bla tre garderober och tre dörrar, tre underskåp och två överskåp, en massa kartonger och div annan skrot man av någon konstig anledning har kvar, lite gamla kläder. Sen började vi även att riva bort masonite skivorna från väggarna, och ta bort den sexiga heltäckningsmattan som är där nere. Men eftersom att rummet inte är tomt så är det lite svårt för vi har inget annat ställe att sätta det på men vi har iaf hunnit riva bort i halva rummet.

I dag ska vi då köra skräpet på tippen och vaccinera Tuva. Sen ska jag fara och träna hann ju inte med det i går fast fick ju göra en hel del kroppsarbete och det var ju riktigt skönt.

Sen kanske vi fortsätter att rensa i källaren. så skönt att få bort en massa grejer.

Jo, vi hittade barnspärrarna oxå så vi behöver inte köpa nya igen. Dom låg på en stol där nere med två filtar över. Vi har jätte bra ordning där nere! NOT! 

Nä nu ska jag gå och klä på mig och äta frukost.

Träningsvärk.

Var ju på gymmet igår och körde hårt, och det känns. Skönt som tusan var det att köra ett styrke pass hade inte gjort det sen 29/10 pag sjukdom. Ska fara igen i morgon. Är docklite sugen på att köra box eller core men tror att det blir styrke och kondition.

Vi har dock ganska mycket på schemat i morgon. Vi ska:
* Hämta ett släp.
* Jag ska under tiden Jonas hämtar släpet fara på ams och surra lite med dom ang utbildningen jag vill gå.
* Slänga skåp och skräp från källaren
* Fara på kalas hos Marco, Lina och Leo för Marco fyller år.
* Träna (nån som ska bli med?)
Vet inte hur mycket av det här vi kommer hinna göra men det är iaf vårt mål för i morgon.


Idag då Jonas for till jobbet tog jag och packade ner Tuva i vagnen, satte koppel på hundarna och så promenerade vi runt sjön och stannade hos mamma. Där har vi varit hela dagen och kom hem just innan 19. Mamma hade gjort älgköttsoppa. Svin gott! Fast jag äter ju aldrig köttet i köttsoppan, men det ger en god smak.
Tuva fick bada, efter badet fick hon vara naken en stund vilken resulterade i att hon kissade och då vart golvat hals så hon slirade lite i kisset och fick då duscha igen. Efter ett tag så drog hon av ett stort bajslass och fick duscha igen. Inte inna att duscha/bada tre ggr innom loppet av tre timmar.

Det är så skönt att vara hos mamma och bara mysa och få lite avlastning ett tag. Hon leker med Tuva oavbrutet.

Så här sugen var Tuva för att få bada första gången.


Och i badet såg hon ut så här!



Ny dag

Idag steg vi upp strax efter 8.
Jonas jobbar i helgen så jag och Tuva myser på här hemma. När han kommer hem ska jag fara och lämna Tuva hos mormor så jag kan åka och träna eftersom det inte blev någon  träning igår. Just när vi skulle fara till gymmet ringde min mobil och jag var tvungen att fara och jobba istället. Var på köpmannens kök och jobbade. Det blev bara tre timmar men det är ju alltid något.

Ikväll ska vi få middags gäst så det jag började förbereda i går blir det att äta i dag. Det blir kyckling och risotto och till efterrätt blir det vitchoklad pannacotta med en fruk och bärkompott. Tror att det kommer att bli riktigt gott.

Nu ska jag ta och busa lite med tösen som verkar vara lite uttråkad.

Igår var hon så här cool i sina nya kläder.



Riktigt dåliga biler....

Orkar inte idag

Jag hade tänkt att jag skulle uppdatera er på våran dag men jag är för trött och orkar helt enkelt inte.

Men kan kort bara säga att den fick en tvär vändning, jag har varit och jobbat!

Vi hörs i morgon.

Go´ kväll

Nu har vi satt och i soffan och tar det lugnt ett tag innan sängen ropar.

Idag har jag inte hunnit med allt som jag hade tänkt men det dök upp lite andra saker.
Har iaf gjort det viktigaste och det är att skura badrummet. Känns skönt att ha det gjort.
Jag och Tuva vaknade/gjorde morgon kring halv 9.
Riktigt skönt!

Såg då att jag hade fått ett mess av min chef från Nordkalotten som ville att jag skulle höra av mig, det gjorde jag så klart. Hon ville att jag skulle komma och provsmaka den nya menyn på Köpmannens kök. Så jag vet hur allt smakar, skulle få en del timmar nu fram tills jul. Skönt att få in lite extra pengar.
Hon tog Jonas schema och skulle sätta sig och göra ett schema åt mig. Blir nog både lite julbord på NK och lite ala carte på artic. Kanske även lite frulle och lunch. Ska bli kul att få komma igång och jobba.

Nästa vecka ska jag fara till arbetsförmedlingen och höra mig för om det finns chans att få gå en utbildning som jag vill gå. Dock är den i hedenäset i övertorneå, och är i några månader men vill ju verkligen utbilda mig så jag kanske får leva med att vara borta från Tuva och Jonas på veckorna.

Vi har oxå hunnit vara på barnenshus och köpt barnspärrar igen då vi inte kan hitta dom som vi köpte... Fattar inte vart dom tagit vägen. Köpte bara 6 st då dom var så j-la dyra men de räcket till det viktigaste, vi får väl köpa fler då vi far till Ikea nästa gång. Det blev även en julklapp till Tuva där.
Sen for vi till bolaget och Jonas köpte några öl som han och Micke ska provsmaka på lördag. Efter vi varit där såg vi ju att det var premiär på nya kappahl så där slank vi in en sväng. Blev lite kläder till Tuva, en del ska hon få i julklapp och en del får hon på en gång.

Bla fick hon de här, alla saker fanns inte på hemsidan
        
Men iaf fick hon ett par jeans till som var lite slitna och svin tuffa och en limegrön mönstrad body och svart/gröna byxor.
Väldigt flickiga kläder???


Paus

Nu har jag tvättat 3 maskiner, men bara hängt 2.
Har dammtorkat hela lgh och dammsugit överallt.
Nu sitter jag och tar igen mig efter allt. Är helt slut, så om jag ska orka fara på pilates med Josse måste jag vila upp mig lite.
Tuva ligger och sover här i soffan så det passar bra att bara dega lite nu.

Idag har jag gjort gröt till mig själv på morgon och jag har ätit lunch. Detta är inte likt mig, men kanske är nå man ska göra till en vana.
Det blir radhus biff till middag idag (blodpudding) men det blir efter träningen.

Att göra!

Igår innan jag gick och la mig gjorde jag en lite att gör lista.
Detta för att jag av någon konstig anledning har lite svårt att komma i gång med saker på dagarna.

Så det här har jag att göra idag:

* Bädda rent i våran säng och i Tuvas
* Dammtorka
* Vika undan ren tvätt
* Tvätta
* Plocka iordning
* Dammsuga
* Skura
* Planera middag
* Åka och träna

Har redan hunnit en del.
Har plockat, dammtorkat, och dammsugit på övervåningen.
Rivit bort sängkläderna ur sängarna och tvättat en maskin som jag nu ska gå och hänga.

Nu vet ni vad vi gör här hemma idag.

Trevligt sällskap?

Man tänker ju att nu när Jonas har förmiddagsvecka så ska vi umgås och ha de mysigt.. Men tji fick jag...
Han somnar typ kl 20 ca 30 minuter efter att Tuva har stängt sina blå. Då blir jag ensam kvar vaken, men det är ju trevligt sällskap det oxå.

Så nu sitter jag här ensam och ser tv och strax börjar DH och det ska jag se.
Efter det blir det en promenad med hundarna innan boken hägrar.

Våran helg!

I helg har vi varit uppe i Aapua och bara tagit det lugnt. På lördag for vi en sväng till finland och köpte ett par viner skor åt Tuva. Hon fick dom av farmor och farfar. Det blev ett par svarta Kouma. Affären vi var till vart jag himla imponerad av. Dom hade jätte mycket skor från stl 18. Dom hade alla märken, kavat, pax, reima, kouma, ecco, croocs, ja hur mycket som helst. Prisskillanden mot sverige var tex kouma skorna vi köpte koster i sverige 650kr  och där 500kr. Reimaoverallerna där kostade 1090kr och här kostar dom 1295kr.

Vi har åkt pulka där och dcet tyckte Tuva var himla kul.



Idag gick vi iväg Till vårdcentrelen för att vaccinera Tuva men SÅKLART så tog vaccinet slut.
Måste även säga att personalen på örnäsets vårdcentral borde allihop få gå en charmkurs för jag vet inte några som är så otrevliga och icke serviceinriktade. USCH så otrevliga dom är men dock ett undantag för våran barnmorska Lotta för hon är alltid glad och trevlig.

Nu aka vi leka lite... Ha de!

Nu vet jag!

Satt här tidigare och funderade på vad jag ska ge Jonas i julklapp. Kom på den helt perfekta saken att ge han.
Känns skönt att ha det så gott som klart redan.
Ska dock sätta mig och försöka knopa ihop en  liten önskelista med saker jag vill ha eller behöver.
Tuvas önskelista är snart klar oxå, vi ska ta med den upp till Aapua imorgon då vi åker upp.

Måste även Gratulera Tuvas farmor Anita som fyller år idag! Så ett Stort GRATTIS till henne!

Nä nu ska jag ta och packa ner Tuva i vagnen och gå ut på en skön promenad i det fina vädret.
Är väl kanske lite kallt men ändå skönt.

Ursäkta men!

Måste bara få det ur mig!

Satt just på HM och tittade lite på kläder åt Tuva. Visst har dom himla mycket fina/söta klder till flickor men då ska alla jävla plagg förstöras med den där jävla katten.
JAG HATAR HELLO KITTY!

Och fan den är ju överallt och på allt.
Har inte tänkt köpa nå med katten till Tuva för jag är så less den att jag vill spy. Visst det var söt och gullig för typ 5 år sen men nu har det gått till överdrift.
Så här vill jag göra med katten!



Lyckades dock kicka hem lite fina julsaker från HM Home.


Annars har det inte hänt så mycket. Varit och besiktat bilen idag och den gick igenom Sen har vi varit en sväng till morfar, efter det for vi och köpte lite julklappar med mormor. Jag köpte även en svart halm-julbock med vita snören.

Jag lever!

Om än knappt men det börjar att finnas hopp om livet!
Jäklar så dålig jag har varit i veckan. Jonas har fått vara hemma pappa och jag sjukskriven.
Flunsan är inget att leka med kan jag lova. Hoppas jag blir helt frisk snart så jag kan börja ta i tu med en del saker som jag tänkt.
Sen hoppas jag ju så klart att Tuva klarar sig utan att få den. Hoppas att det blir klart att man får ge dom små vaccinet snart.

Nä, nu ska jag återgå till soffmys och snarre!


Tuva 10månader!

Idag blir våran sessa hela 10 månader.
Hon växer och utvecklas som hon ska och hittar bara på mer och mer bus och lär sig nya saker jämt.

Vet inte hur mycket hon växt eller så men vi ska snart fara på BVC men vi har inte fått kallalsen ännu. Måste nog ringa till BM och kolla så hon inte glömt oss.

Den tog mig!

Tror ni inte att jag har gått och blivit förkyld igen....
Så himla less, hade ju tänkt träna idag men istället ligger man helt utslagen i soffan med fruktansvärt ont i halsen.

Hoppas inte det håller i sig så länge bara.

Helgen är förbi

I helg har vi hunnit med en del.

Fredagen gjorde vi inte mycket alls. På kvällen for Jonas och hämtade sin mor och syster med familj på flyget, dom har varit i sthlm i några dagar. De hade även köpt några presenter till Tuva. Lite kläder och ett
barbabowling set. Jätte fina saker! Tackar så mycket!

I lördags var vi på hantverksdagarna med mamma. Efter det kom Jonas föräldrar hit och tog en snabb kopp kaffe. Dom var här i en 30-40 minuter. Synd att dom alltid har så himla bråttom då dom är och hälsar på.

I går bakade jag bullar och pappa och Monica kom förbi en sväng. Sen följde jag och Tuva med dom in till stan där vi vek av och gick till mamma för att få i oss nå middag. Jag hade så klart med mig en bullpåse.
Tuva somnade kring 20 och sen kom Jonas och hämtade oss då han slutadxe kl 22.15.
Jag lyckades klä och klä av Tuva utan att hon vaknade till. Eller hon tittade upp lite snabbt men somnade om lika fort.

Idag gjorde hon morgon 08.18. Tyvärr hade jag vaknat lite tidigare av att grannarna bråkade.

Nu gör vi inte så mycket bara myser på. Mamma ska komma hit och vi ska äta middag tillsammans.

Det var våran helg!


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus